LAJMI I FUNDIT:

Personat me Aftësi të Kufizuara

51 Artikuj

​MFPT kërkon nga punëdhënësit punësimin e personave me aftësi të kufizuara

​MFPT kërkon nga punëdhënësit punësimin e personave me aftësi të kufizuara

Biznes
​Maliqi: Vetëm 12 për qind e fëmijëve me aftësi të kufizuara janë të përfshirë në arsim

​Maliqi: Vetëm 12 për qind e fëmijëve me aftësi të kufizuara janë të përfshirë në arsim

Sociale
Konventa për të Drejtat e Personave me Aftësi të Kufizuara kërkohet të jetë pjesë e Kushtetutës

Konventa për të Drejtat e Personave me Aftësi të Kufizuara kërkohet të jetë pjesë e Kushtetutës

Kosovë
2022-ta ishte shpallur vit i tyre, por 40 personave me aftësi të kufizuara iu përgjysmua pensioni dhe mbetën pa kujdestarë  

2022-ta ishte shpallur vit i tyre, por 40 personave me aftësi të kufizuara iu përgjysmua pensioni dhe mbetën pa kujdestarë  

Sociale
Haradinaj për Personat me Aftësi të Kufizuara: Sa më pak paragjykime sa më shumë dashuri

Haradinaj për Personat me Aftësi të Kufizuara: Sa më pak paragjykime sa më shumë dashuri

Kosovë
Sot seanca përfundimtare në rastin e padisë së qytetarit Faruk Kukaj ndaj Komunës së Prishtinës, rrëfimi i tij për jetën e vështirë dhe paragjykimet

Sot seanca përfundimtare në rastin e padisë së qytetarit Faruk Kukaj ndaj Komunës së Prishtinës, rrëfimi i tij për jetën e vështirë dhe paragjykimet

Drejtësi
Jeta e vështirë e personave me nevoja të veçanta për shkak të paragjykimeve e në mungesë të infrastrukturës – deklarata e Faruk Kukajt në seancën gjyqësore

Jeta e vështirë e personave me nevoja të veçanta për shkak të paragjykimeve e në mungesë të infrastrukturës – deklarata e Faruk Kukajt në seancën gjyqësore

Kosovë
Fillon mbështetja e punësimit të personave me aftësi të kufizuara

Fillon mbështetja e punësimit të personave me aftësi të kufizuara

Kosovë
Personat me nevoja të veçanta që punësohen, Qeveria ua mbulon pagën deri në 150 euro

Personat me nevoja të veçanta që punësohen, Qeveria ua mbulon pagën deri në 150 euro

Financa
Mbi 200 mijë persona me aftësi të kufizuara në Kosovë, Tejeci: Kanë pengesa në qasje publike

Mbi 200 mijë persona me aftësi të kufizuara në Kosovë, Tejeci: Kanë pengesa në qasje publike

Kosovë
​Personat me aftësi të kufizuara kanë dorëzuar shtatë padi ndaj institucioneve

​Personat me aftësi të kufizuara kanë dorëzuar shtatë padi ndaj institucioneve

Kosovë
Qeveria e  Kosovës shpalli vitin 2022 – Vit i Personave me Aftësi të Kufizuara në Republikën e Kosovës

Qeveria e Kosovës shpalli vitin 2022 – Vit i Personave me Aftësi të Kufizuara në Republikën e Kosovës

Kosovë
​Krasniqi: Në Kosovë jetojnë rreth 200 mijë persona me nevoja të veçanta, të cilët kanë nevojë për mbështetje

​Krasniqi: Në Kosovë jetojnë rreth 200 mijë persona me nevoja të veçanta, të cilët kanë nevojë për mbështetje

Kosovë
MSH për personat me aftësi të kufizuara: Familjarët t’i regjistrojnë në Qendrën e vaksinimit në mënyrë që t’i organizojmë ekipet mobile

MSH për personat me aftësi të kufizuara: Familjarët t’i regjistrojnë në Qendrën e vaksinimit në mënyrë që t’i organizojmë ekipet mobile

Shëndetësi
Handikos prezanton projektim për punësimin e personave me aftësi të kufizuara

Handikos prezanton projektim për punësimin e personave me aftësi të kufizuara

Të Tjera
I riu nga Deçani në përkrahje të personave me aftësi të kufizuara: Nuk jetohet me 75 euro, përfshini ata në programe të partive

I riu nga Deçani në përkrahje të personave me aftësi të kufizuara: Nuk jetohet me 75 euro, përfshini ata në programe të partive

Kosovë
Rudi thotë se do të angazhohet që të përmirësohen kushtet për personat me aftësi të kufizuara

Rudi thotë se do të angazhohet që të përmirësohen kushtet për personat me aftësi të kufizuara

Kosovë
Prishtinë, trotuaret dhe stacionet e autobusëve ndër problemet kryesore të personave me aftësi të kufizuara

Prishtinë, trotuaret dhe stacionet e autobusëve ndër problemet kryesore të personave me aftësi të kufizuara

Kosovë
Mungesa e infrastrukturës për personat me aftësi të kufizuara dhe sfidat e tyre në Kosovë

Mungesa e infrastrukturës për personat me aftësi të kufizuara dhe sfidat e tyre në Kosovë

Mirjeta Hajzeraj
​Përfundon seanca, s’ka kuorum për rezolutën mbi personat me nevoja të veçanta

​Përfundon seanca, s’ka kuorum për rezolutën mbi personat me nevoja të veçanta

Kosovë
​Musliu: Vetëm prezenca e Fetah Rudit e ka bërë Kuvendin që të vendosë lift për persona me aftësi të kufizuara

​Musliu: Vetëm prezenca e Fetah Rudit e ka bërë Kuvendin që të vendosë lift për persona me aftësi të kufizuara

Kosovë
Maliqi: Personat me aftësi të kufizuar vazhdojnë të jenë të diskriminuar

Maliqi: Personat me aftësi të kufizuar vazhdojnë të jenë të diskriminuar

Kosovë
​Zemaj: Planifikohet që pajisjet lëvizëse për personat me aftësi të kufizuar të mbulohen nga shteti

​Zemaj: Planifikohet që pajisjet lëvizëse për personat me aftësi të kufizuar të mbulohen nga shteti

Kosovë
Ministria e Punës paralajmëron miratimin e Ligjit gjithëpërfshirës për Aftësinë e Kufizuar

Ministria e Punës paralajmëron miratimin e Ligjit gjithëpërfshirës për Aftësinë e Kufizuar

Të Tjera