LAJMI I FUNDIT:

Perandoria Otomane

31 Artikuj

Britania dhe Lidhja e Prizrenit

Britania dhe Lidhja e Prizrenit

Daut Dauti
Bosnja dhe Hercegovina në shënimet e Vaso Pashës

Bosnja dhe Hercegovina në shënimet e Vaso Pashës

Libri
Vitet kur shqiptarët sundonin Jerusalemin: U pritën si çlirimtarë, sollën barazi për të gjithë

Vitet kur shqiptarët sundonin Jerusalemin: U pritën si çlirimtarë, sollën barazi për të gjithë

Histori
Shqiptarët dhe Sulltani i fundit

Shqiptarët dhe Sulltani i fundit

Histori
Shtetarët shqiptarë të integruar në Perandorinë Osmane

Shtetarët shqiptarë të integruar në Perandorinë Osmane

Dritan Egro
Herbert për shqiptarët: Të bukur, inteligjentë, trima, besnikë, por kundër rendit shtetëror… dhe Perandoria Otomane bëri veç çka deshën ata!

Herbert për shqiptarët: Të bukur, inteligjentë, trima, besnikë, por kundër rendit shtetëror… dhe Perandoria Otomane bëri veç çka deshën ata!

Daut Dauti
Vitet 1876-1900: Pamje të qyteteve shqiptare, nga arkivi i Sulltanit paranojak

Vitet 1876-1900: Pamje të qyteteve shqiptare, nga arkivi i Sulltanit paranojak

Fotografia
Propaganda e malazezëve më 1913: Shkodranë, na prisni si çlirimtarë!

Propaganda e malazezëve më 1913: Shkodranë, na prisni si çlirimtarë!

Histori
Vendi ku ‘pushuan’ Byroni dhe Disraeli, në rrugën drejt Shqipërisë

Vendi ku ‘pushuan’ Byroni dhe Disraeli, në rrugën drejt Shqipërisë

Daut Dauti
Amerikanët më 1901: Shqipëria, peng i sherrit mes Austrisë dhe Italisë

Amerikanët më 1901: Shqipëria, peng i sherrit mes Austrisë dhe Italisë

Sociale
Edith Durham: Korça, qyteti më i pastër në Perandorinë Osmane

Edith Durham: Korça, qyteti më i pastër në Perandorinë Osmane

Shqipëri
Gjurmët shqiptare dhe jeta e vepra e Vaso Pashë Shkodranit (Video)

Gjurmët shqiptare dhe jeta e vepra e Vaso Pashë Shkodranit (Video)

Cult+
Reportazh nga Shkodra – dashnorja e shekujve (Foto/Video)

Reportazh nga Shkodra – dashnorja e shekujve (Foto/Video)

Agron Shala
Hulumtuesit e ndryshimeve klimatike, gjetën 60 anije të lashta në gjendje shumë të mirë (Foto)

Hulumtuesit e ndryshimeve klimatike, gjetën 60 anije të lashta në gjendje shumë të mirë (Foto)

Interesante
Historia e jashtëzakonshme e Safijes, kush ishte vajza nga Dukagjini që u bë sulltaneshë dhe sundoi botën

Historia e jashtëzakonshme e Safijes, kush ishte vajza nga Dukagjini që u bë sulltaneshë dhe sundoi botën

Interesante
Arkitektët shqiptarë që ndërtuan monumentet më të mëdha të Perandorisë Otomane (Video)

Arkitektët shqiptarë që ndërtuan monumentet më të mëdha të Perandorisë Otomane (Video)

Dizajn dhe Arkitekturë
Turqia do t’i japë të gjithë tapitë dhe tahiret e Perandorisë për katër vilajetet shqiptare

Turqia do t’i japë të gjithë tapitë dhe tahiret e Perandorisë për katër vilajetet shqiptare

Shqipëri
Në kohën e Ismail Qemalit, tërë Shqipëria kishte vetëm 48 shkolla shqiptare

Në kohën e Ismail Qemalit, tërë Shqipëria kishte vetëm 48 shkolla shqiptare

Shqipëri
G.F. Williams: Evropa e përkrahu sundimin otoman që poshtëroi dhe shkretoi shqiptarët

G.F. Williams: Evropa e përkrahu sundimin otoman që poshtëroi dhe shkretoi shqiptarët

Sociale
Perandoria Osmane: Si u krijua dhe çfarë e bëri atë të rrëzohej?

Perandoria Osmane: Si u krijua dhe çfarë e bëri atë të rrëzohej?

Nga Bota
Dokument i rrallë për pushtimin e Krujës dhe rënien e Shkodrës

Dokument i rrallë për pushtimin e Krujës dhe rënien e Shkodrës

Cult+
Le Figaro (1909): Kërkesat e Albert Gjikës, drejtuar Portës së Lartë

Le Figaro (1909): Kërkesat e Albert Gjikës, drejtuar Portës së Lartë

Sociale
Beteja për “Perandorinë Osmane” (Video)

Beteja për “Perandorinë Osmane” (Video)

Nga Bota
Provokimi i klerikut: Malazezët çliruan Shqipërinë nga otomanët

Provokimi i klerikut: Malazezët çliruan Shqipërinë nga otomanët

Shqipëri