LAJMI I FUNDIT:

Ndotja e ambientit

42 Artikuj

Qeset plastike me pagesë, mirëpritet vendimi

Qeset plastike me pagesë, mirëpritet vendimi

Biznes
Rusia po kryen akte të rënda të ekocidit në Ukrainë

Rusia po kryen akte të rënda të ekocidit në Ukrainë

Opinione
OKB: Ndotja me plastikë mund të zvogëlohet për 80 për qind me riciklim dhe ripërdorim

OKB: Ndotja me plastikë mund të zvogëlohet për 80 për qind me riciklim dhe ripërdorim

Botë
Qytetarët raportuan për ndotje ambienti në një zonë të Fushë Kosovës, komuna bën pastrimin e saj

Qytetarët raportuan për ndotje ambienti në një zonë të Fushë Kosovës, komuna bën pastrimin e saj

Komunat
Mbi 700 deponi ilegale në Kosovë, ndotësit më të mëdhenj faktori njeri dhe kompanitë ndërtuese

Mbi 700 deponi ilegale në Kosovë, ndotësit më të mëdhenj faktori njeri dhe kompanitë ndërtuese

Elfije Boletini
Raportohen shkeljet mjedisore në Lipjan, inspektorët komunalë po angazhohen për gjobitje të këtyre shkeljeve

Raportohen shkeljet mjedisore në Lipjan, inspektorët komunalë po angazhohen për gjobitje të këtyre shkeljeve

Komunat
IKShPK: Sonte ajri në Prishtinë është jashtëzakonisht i ndotur

IKShPK: Sonte ajri në Prishtinë është jashtëzakonisht i ndotur

Shëndetësi
Faktorët që ndikojnë në thinjen e flokëve

Faktorët që ndikojnë në thinjen e flokëve

Flokë dhe stil
Protestë kundër ndotjes, apo mbrojtje e importuesve të çimentos?

Protestë kundër ndotjes, apo mbrojtje e importuesve të çimentos?

Kosovë
Qeshni, por mendoni dy herë: Karikaturisti belg që merret me ndotjet nga plastika

Qeshni, por mendoni dy herë: Karikaturisti belg që merret me ndotjet nga plastika

Karikatura
Përparim Rama: Do ta ulim ndotjen për 95% me e-scooters, autobus elektrik dhe eko-kaldaja

Përparim Rama: Do ta ulim ndotjen për 95% me e-scooters, autobus elektrik dhe eko-kaldaja

Kosovë
Debati i parë i Green Talks  – ‘E ardhmja e thëngjillit në Kosovë’

Debati i parë i Green Talks – ‘E ardhmja e thëngjillit në Kosovë’

Të Tjera
Mbushet me mbeturina oborri i objektit të ri të Qeverisë

Mbushet me mbeturina oborri i objektit të ri të Qeverisë

Kosovë
Më shumë se një miliard maska mbrojtëse kanë përfunduar në oqeane, nevojiten mbi 450 vite që mbetjet e plastikës të zhduken

Më shumë se një miliard maska mbrojtëse kanë përfunduar në oqeane, nevojiten mbi 450 vite që mbetjet e plastikës të zhduken

Nga Bota
Një në tetë vdekje të lidhura me ndotjen, thotë një raport i BE-së

Një në tetë vdekje të lidhura me ndotjen, thotë një raport i BE-së

Nga Bota
Hodhi mbeturina në hapësira publike, dënohet me 200 euro një qytetar nga Suhareka

Hodhi mbeturina në hapësira publike, dënohet me 200 euro një qytetar nga Suhareka

Kosovë
KDI: Po e degradojmë mjedisin për investime kapitale

KDI: Po e degradojmë mjedisin për investime kapitale

Të Tjera
Marsh i çiklistëve kundër ndotjes së ajrit në Prishtinë

Marsh i çiklistëve kundër ndotjes së ajrit në Prishtinë

Kosovë
Filloi si një “shaka”, pritet të shndërrohet në një lëvizje botërore – si u mblodhën miliona dollarë në vetëm pesë ditë, për të mbjellë pemë

Filloi si një “shaka”, pritet të shndërrohet në një lëvizje botërore – si u mblodhën miliona dollarë në vetëm pesë ditë, për të mbjellë pemë

Nga Bota
Kërkohet angazhim më i madh për ruajtjen dhe mbrojtjen e mjedisit

Kërkohet angazhim më i madh për ruajtjen dhe mbrojtjen e mjedisit

Kosovë
Miliarderi bujar: Hansjörg Wyss, njeriu i cili dëshiron të shpëtojë 30% të planetit, duke dhënë qindra miliona dollarë

Miliarderi bujar: Hansjörg Wyss, njeriu i cili dëshiron të shpëtojë 30% të planetit, duke dhënë qindra miliona dollarë

Nga Bota
“Shishet binjake”, mesazh ambientalist në Venecie

“Shishet binjake”, mesazh ambientalist në Venecie

Cult+
Në Pekin, makinat mund të lëvizin vetëm në ditë të veçanta: Masat ekstreme që kanë ndërmarrë 11 qytete në botë, kundër ndotjes së ajrit (Foto)

Në Pekin, makinat mund të lëvizin vetëm në ditë të veçanta: Masat ekstreme që kanë ndërmarrë 11 qytete në botë, kundër ndotjes së ajrit (Foto)

Nga Bota
Fëmijët kosovarë pjesë e aksionit botëror për ndryshimet klimatike

Fëmijët kosovarë pjesë e aksionit botëror për ndryshimet klimatike

Kosovë