LAJMI I FUNDIT:

Naim Frashëri

34 Artikuj

177-vjetori i lindjes së Naim Frashërit, Presidenti Begaj: Përjetësoi dashurinë për gjuhën shqipe

177-vjetori i lindjes së Naim Frashërit, Presidenti Begaj: Përjetësoi dashurinë për gjuhën shqipe

Shqipëri
Frashërllinjtë si klan

Frashërllinjtë si klan

Cult+
Pak më ndryshe për 8 Marsin!

Pak më ndryshe për 8 Marsin!

Cult+
Poezia lirike shqipe, mes dy luftërave botërore

Poezia lirike shqipe, mes dy luftërave botërore

Analiza
Artistja Rita Ora dekorohet nga Presidenti i Shqipërisë me titullin “Naim Frashëri”

Artistja Rita Ora dekorohet nga Presidenti i Shqipërisë me titullin “Naim Frashëri”

Shqipëri
Naim Frashëri, bilbil i “gjuhës së kënduar”

Naim Frashëri, bilbil i “gjuhës së kënduar”

Cult+
Një gardh që e ndante Shqipërinë nga Perëndimi!

Një gardh që e ndante Shqipërinë nga Perëndimi!

Analiza
Ç’thoshte Naimi për Amerikën?

Ç’thoshte Naimi për Amerikën?

Cult+
Naim Frashëri si poet i dashurisë

Naim Frashëri si poet i dashurisë

Cult+
Nderim Naimit – apostullit të shqiptarizmës

Nderim Naimit – apostullit të shqiptarizmës

Cult+
Aspekti historiko-simbolik i poemës “Qerbelaja”

Aspekti historiko-simbolik i poemës “Qerbelaja”

Analiza
“Naim Frashëri” i Sabri Hamitit: Shënime për një libër dashurie

“Naim Frashëri” i Sabri Hamitit: Shënime për një libër dashurie

Libri
“Shumë të hidhura këto ilaçe, por më e hidhur qenka kjo jeta jonë”

“Shumë të hidhura këto ilaçe, por më e hidhur qenka kjo jeta jonë”

Cult+
Mos ta harrojmë Naim Frashër Shqipërinë!

Mos ta harrojmë Naim Frashër Shqipërinë!

Cult+
Libri “Naim Frashëri” si një “Naim jete”

Libri “Naim Frashëri” si një “Naim jete”

Cult+
Naimi, ‘Iliada’, grekët e Hâna e Gegnís

Naimi, ‘Iliada’, grekët e Hâna e Gegnís

Cult+
Ceremonia e rivarrimit të eshtrave të Naim Frashërit në Tiranë

Ceremonia e rivarrimit të eshtrave të Naim Frashërit në Tiranë

Cult+
Viti i Naim Frashërit

Viti i Naim Frashërit

Cult+
Një vëllazëri poetike: Alphonse de Lamartinit dhe Jeronim de Rada

Një vëllazëri poetike: Alphonse de Lamartinit dhe Jeronim de Rada

Analiza
Frashëri, fshati i braktisur i rilindësve shqiptarë

Frashëri, fshati i braktisur i rilindësve shqiptarë

Cult+
Naim Frashëri, një koordinatë për të përcaktuar atdheun

Naim Frashëri, një koordinatë për të përcaktuar atdheun

Cult+
Me dishepujt e Volterit

Me dishepujt e Volterit

Fjala+
Grekomanët dhe spiunimi i Naim Frashërit te Sulltani

Grekomanët dhe spiunimi i Naim Frashërit te Sulltani

Fakte
Jeta e “panjohur” dhe fati i pasardhësve të familjes së Naim Frashërit

Jeta e “panjohur” dhe fati i pasardhësve të familjes së Naim Frashërit

Histori