Met Gala

Met Gala

Met Gala është një ngjarje vjetore e fondeve gala për të mirën e Muzeut Metropolitan të Artit në New York, ku edhe organizohet ky event.

Ajo shënon hapjen e ekspozitës vjetore të modës nga Instituti i Kostumeve.

Ngjarja e çdo viti feston temën e ekspozitës së Institutit të Kostumeve të atij viti dhe ekspozita vendos temën për veshjen zyrtare të natës, pasi pritet që mysafirët të tregojnë aftësitë e tyre të modës duke u përputhur me temën e ekspozitës.

Pjesë e mbrëmjes bëhen yjet më të famshëm internacionalë.

100 Artikuj