LAJMI I FUNDIT:

Mars

100 Artikuj

NASA arrin të prodhojë oksigjen në Mars

NASA arrin të prodhojë oksigjen në Mars

Shkencë
NASA ka publikuar pamjet e fluturimit dhe uljes së helikopterit Ingenuity në Mars

NASA ka publikuar pamjet e fluturimit dhe uljes së helikopterit Ingenuity në Mars

Shkencë
Toka pranoi një sinjal të simuluar nga Marsi, një hap afër për të komunikuar me jashtëtokësorët

Toka pranoi një sinjal të simuluar nga Marsi, një hap afër për të komunikuar me jashtëtokësorët

Shkencë
Starship gati për lansim, raketa që synon të bëjë njerëzimin një specie shumë-planetare

Starship gati për lansim, raketa që synon të bëjë njerëzimin një specie shumë-planetare

Shkencë
Rover Perseverance regjistroi tingullin e “vorbullës së huaj” në Mars

Rover Perseverance regjistroi tingullin e “vorbullës së huaj” në Mars

Shkencë
Shkencëtarët gjejnë prova të freskëta të “ujit të lëngshëm” në Mars – në një zbulim të madh në kërkimin e jetës në këtë planet

Shkencëtarët gjejnë prova të freskëta të “ujit të lëngshëm” në Mars – në një zbulim të madh në kërkimin e jetës në këtë planet

Shkencë
Fansat e M&M më në fund e mësojnë arsyen e emrit të çokollatës

Fansat e M&M më në fund e mësojnë arsyen e emrit të çokollatës

Interesante
Në rritje numri i të famshmëve që u vënë fëmijëve emra planetësh

Në rritje numri i të famshmëve që u vënë fëmijëve emra planetësh

Bebja këtu
NASA hasi në një objekt të çuditshëm në Mars – por më vonë u kuptua se ishte një mbeturinë

NASA hasi në një objekt të çuditshëm në Mars – por më vonë u kuptua se ishte një mbeturinë

Amerika
Struktura të çuditshme në formë të kullave janë regjistruar në Mars

Struktura të çuditshme në formë të kullave janë regjistruar në Mars

Shkencë
‘Tërmeti përbindësh’: NASA regjistroi dridhjen më të fuqishme ndonjëherë në Mars

‘Tërmeti përbindësh’: NASA regjistroi dridhjen më të fuqishme ndonjëherë në Mars

Shkencë
Sonda Rover Perseverance e NASA-s regjistron eklipsin diellor në Mars

Sonda Rover Perseverance e NASA-s regjistron eklipsin diellor në Mars

Shkencë
‘Një njeri në Mars’ – cili mund të jetë shpjegimi i këtij imazhi në planetin e kuq?

‘Një njeri në Mars’ – cili mund të jetë shpjegimi i këtij imazhi në planetin e kuq?

Interesante
Sasi të mëdha uji janë zbuluar në Mars

Sasi të mëdha uji janë zbuluar në Mars

Shkencë
Elon Musk ka zbuluar detaje rreth mënyrës së jetesës në Mars: Kolonia e parë njerëzore deri në vitin 2050

Elon Musk ka zbuluar detaje rreth mënyrës së jetesës në Mars: Kolonia e parë njerëzore deri në vitin 2050

Shkencë
Simulimi i misionit në Mars në shkretëtirën Negev

Simulimi i misionit në Mars në shkretëtirën Negev

Lajme Teknologji
Astronautët austriakë në shkretëtirë simulojnë jetën në Mars

Astronautët austriakë në shkretëtirë simulojnë jetën në Mars

Shkencë
Mostrat e shkëmbinjve marsianë të Perseverance mund të përmbajnë flluska të lashta të ujit

Mostrat e shkëmbinjve marsianë të Perseverance mund të përmbajnë flluska të lashta të ujit

Shkencë
NASA arrin të shpon gurin e parë në Mars

NASA arrin të shpon gurin e parë në Mars

Shkencë
NASA ka publikuar një video panoramë të Marsit të realizuar nga Curiosity

NASA ka publikuar një video panoramë të Marsit të realizuar nga Curiosity

Shkencë
365 ditë në një ambient 3D si në Mars – NASA fillon të kërkojë vullnetarë që mund të jetojnë aty

365 ditë në një ambient 3D si në Mars – NASA fillon të kërkojë vullnetarë që mund të jetojnë aty

Shkencë
Dy robotë po ndryshojnë mënyrën në eksplorimin e Marsit

Dy robotë po ndryshojnë mënyrën në eksplorimin e Marsit

Shkencë
Zbulohen për herë të parë sekretet e bërthamës së Marsit

Zbulohen për herë të parë sekretet e bërthamës së Marsit

Shkencë
Rover Perseverance po përgatitet të shpojë gurë në Mars

Rover Perseverance po përgatitet të shpojë gurë në Mars

Lajme Teknologji