LAJMI I FUNDIT:

Mario Vargas Llosa

18 Artikuj

Realizmi magjik

Realizmi magjik

Analiza
Koka e Millosheviqit

Koka e Millosheviqit

Fakte
Ngjashmëritë e diktaturës së Truhijos me atë të Enver Hoxhës

Ngjashmëritë e diktaturës së Truhijos me atë të Enver Hoxhës

Cult+
Diskutimet dhe kontroversat më të mëdha për Nobelin e Letërsisë

Diskutimet dhe kontroversat më të mëdha për Nobelin e Letërsisë

Cult+
Për realizmin magjik dhe “Boom”-in latinoamerikan

Për realizmin magjik dhe “Boom”-in latinoamerikan

Analiza
Zhdukja e erotizmit

Zhdukja e erotizmit

Analiza
Vendi i shqiponjave

Vendi i shqiponjave

Fjala+
Borgesi në shtëpinë e tij: Politika është një nga format e mërzisë

Borgesi në shtëpinë e tij: Politika është një nga format e mërzisë

Fjala+
Epidemia si metaforë e ekzistencës

Epidemia si metaforë e ekzistencës

Fjala+
Duhet ta respektoni letërsinë nëse besoni në liri

Duhet ta respektoni letërsinë nëse besoni në liri

Fjala+
Shkrimtari Mario Vargas Llosa nderohet me çmim prestigjioz letrar

Shkrimtari Mario Vargas Llosa nderohet me çmim prestigjioz letrar

Cult+
Libraria “Dukagjini” propozon për lexim veprat më të veçanta të letërsisë moderne hispanike

Libraria “Dukagjini” propozon për lexim veprat më të veçanta të letërsisë moderne hispanike

Cult+
Si e mbyti argëtimi global letërsinë

Si e mbyti argëtimi global letërsinë

Analiza
“Kam një ëndërr: Të vdes duke shkruar”

“Kam një ëndërr: Të vdes duke shkruar”

Fjala+
Elementi i fshehur

Elementi i fshehur

Fjala+
Zhdukja e erotizmit

Zhdukja e erotizmit

Fjala+
Mario Vargas Llosa: Dashuria është eksperienca më e pasur, që një qenie njerëzore mund të përjetojë

Mario Vargas Llosa: Dashuria është eksperienca më e pasur, që një qenie njerëzore mund të përjetojë

Fjala+
Laureati i çmimit Nobel kërkon solidaritet të hispanikëve përballë Trumpit

Laureati i çmimit Nobel kërkon solidaritet të hispanikëve përballë Trumpit

Nga Bota