LAJMI I FUNDIT:

Luljeta Demolli

37 Artikuj

Motivet e vrasjes së Liridonës, këshilltarja e Albulena Haxhiut përplaset me ish-hetuesin

Motivet e vrasjes së Liridonës, këshilltarja e Albulena Haxhiut përplaset me ish-hetuesin

Kosovë
Demolli: Vrasja e Liridonës nuk ishte vetëm për para

Demolli: Vrasja e Liridonës nuk ishte vetëm për para

Kosovë
​Gratë ende përballen me diskriminim në tregun e punës, financa dhe pronë

​Gratë ende përballen me diskriminim në tregun e punës, financa dhe pronë

Kosovë
Shkallë e lartë e ngacmimeve seksuale në vendin e punës në Kosovë

Shkallë e lartë e ngacmimeve seksuale në vendin e punës në Kosovë

Sociale
“Sa herë kam fjetur në rrugë”: Viktimat e dhunës pa strehë të sigurt

“Sa herë kam fjetur në rrugë”: Viktimat e dhunës pa strehë të sigurt

Kosovë
Komuniteti LGBTI me sy nga Kuvendi

Komuniteti LGBTI me sy nga Kuvendi

Kosovë
U kërkua dorëheqja e Duda Baljes pasi doli kundër martesës të gjinisë së njëjtë, reagon Behgjet Pacolli

U kërkua dorëheqja e Duda Baljes pasi doli kundër martesës të gjinisë së njëjtë, reagon Behgjet Pacolli

Kosovë
Rrëfimi gruas amvise: “Nuk është rrnesë me punu ni jetë pa u pagu”

Rrëfimi gruas amvise: “Nuk është rrnesë me punu ni jetë pa u pagu”

Sociale
Shqetësime për dënimet e ulëta ndaj ushtruesve të dhunës në Kosovë

Shqetësime për dënimet e ulëta ndaj ushtruesve të dhunës në Kosovë

Drejtësi
Përfshirje e ulët e grave në listat e kandidatëve për zgjedhjet lokale të 17 tetorit

Përfshirje e ulët e grave në listat e kandidatëve për zgjedhjet lokale të 17 tetorit

Politikë
Demolli: Në Kosovë ka martesa të kushtëzuara e incest, por problemet nuk adresohen se janë tema tabu

Demolli: Në Kosovë ka martesa të kushtëzuara e incest, por problemet nuk adresohen se janë tema tabu

Drejtësi
A do t’u besohet grave udhëheqja e komunave?

A do t’u besohet grave udhëheqja e komunave?

Kosovë
Presidentes Osmani i kërkohet që të ketë prioritet çështjen e grave të dhunuara gjatë luftës

Presidentes Osmani i kërkohet që të ketë prioritet çështjen e grave të dhunuara gjatë luftës

Sociale
Demolli: Dhunimet seksuale ndodhin tek vajzat e moshës 13 deri 16 vjeç, dhunuesi nuk raportohet

Demolli: Dhunimet seksuale ndodhin tek vajzat e moshës 13 deri 16 vjeç, dhunuesi nuk raportohet

Kosovë
Konventa e Stambollit në Kushtetutën e Kosovës – hap i rëndësishëm, implementimi mbetet sfidë

Konventa e Stambollit në Kushtetutën e Kosovës – hap i rëndësishëm, implementimi mbetet sfidë

Kosovë
E drejta e gruas në pronë, çështje e rëndësishme për barazi gjinore

E drejta e gruas në pronë, çështje e rëndësishme për barazi gjinore

Albina Selmanaj
“Rri n’shpi” nuk bën punë për viktimat e dhunës në familje

“Rri n’shpi” nuk bën punë për viktimat e dhunës në familje

Kosovë
Gratë më të pushtetshme në institucionet e reja të Kosovës

Gratë më të pushtetshme në institucionet e reja të Kosovës

Kosovë
Në Kosovë ndodhin reth 80 martesa të miturve në vit

Në Kosovë ndodhin reth 80 martesa të miturve në vit

Sociale
80 përqind e qytetarëve të Kosovës e pranojnë dhunën ndaj grave

80 përqind e qytetarëve të Kosovës e pranojnë dhunën ndaj grave

Kosovë
Partitë nuk respektuan Ligjin për barazi gjinore, grave nuk u japin hapësirë as në tubime

Partitë nuk respektuan Ligjin për barazi gjinore, grave nuk u japin hapësirë as në tubime

Zgjedhjet 2019
Fushatë burrash që lë nën hije gratë

Fushatë burrash që lë nën hije gratë

Zgjedhjet 2019
Apostolova fton gratë të përfshihen në ndërmarrësi

Apostolova fton gratë të përfshihen në ndërmarrësi

Të Tjera
Abuzimi i të miturës në Drenas mund të dekurajoj lajmërimin e rasteve të tjera në Polici

Abuzimi i të miturës në Drenas mund të dekurajoj lajmërimin e rasteve të tjera në Polici

Elfije Boletini