LAJMI I FUNDIT:

Luigj Gurakuqi

18 Artikuj

Komisia Letrare e Shkodrës dhe shqipja standarde

Komisia Letrare e Shkodrës dhe shqipja standarde

Analiza
Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1920, 1930, 1940… 2020!?

Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1920, 1930, 1940… 2020!?

Agron Shala
Viti 1920: Shqipëria indipendente

Viti 1920: Shqipëria indipendente

Agron Shala
Kush e hartoi alfabetin e gjuhës shqipe?

Kush e hartoi alfabetin e gjuhës shqipe?

Fakte
Kush e vrau Ismail Qemalin?

Kush e vrau Ismail Qemalin?

Histori
Shpagën tënde do ta marrim… dhe lulëzimin e Shqipërisë

Shpagën tënde do ta marrim… dhe lulëzimin e Shqipërisë

Fakte
Kur Gurakuqi e Noli e donin Shkodrën për kryeqytet

Kur Gurakuqi e Noli e donin Shkodrën për kryeqytet

Aurenc Bebja
Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1919, 1929, 1939… 2019!

Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1919, 1929, 1939… 2019!

Agron Shala
Viti 1919: Konferenca e padrejtësive

Viti 1919: Konferenca e padrejtësive

Agron Shala
Lista e ministrave shqiptarë të financave gjatë periudhës 1912-1991, kishte edhe nga Kosova

Lista e ministrave shqiptarë të financave gjatë periudhës 1912-1991, kishte edhe nga Kosova

Të Tjera
Luigj Gurakuqi më 1912: Shqiptarët nuk do të bëhen sllavë

Luigj Gurakuqi më 1912: Shqiptarët nuk do të bëhen sllavë

Aurenc Bebja
Kur Mjeda, Fishta dhe Gurakuqi ankoheshin në OKB për priftin tradhtar dhe agjent i Jugosllavisë (Dokument)

Kur Mjeda, Fishta dhe Gurakuqi ankoheshin në OKB për priftin tradhtar dhe agjent i Jugosllavisë (Dokument)

Shqipëri
Hakmarrja e Mustafa Krujës për vrasjen e Luigj Gurakuqit: E kthen vrasësin nga Italia në Shqipëri, të vdesë ngadalë – duke vuajtur!

Hakmarrja e Mustafa Krujës për vrasjen e Luigj Gurakuqit: E kthen vrasësin nga Italia në Shqipëri, të vdesë ngadalë – duke vuajtur!

Histori
Vrasja e Luigj Gurakuqit nga kushëriri i tij, për interesat e Ahmet Zogut

Vrasja e Luigj Gurakuqit nga kushëriri i tij, për interesat e Ahmet Zogut

Histori
SYRGJYN-VDEKUR (Elegji për Luigj Gurakuqin)

SYRGJYN-VDEKUR (Elegji për Luigj Gurakuqin)

Poezi
Reportazh nga Shkodra – dashnorja e shekujve (Foto/Video)

Reportazh nga Shkodra – dashnorja e shekujve (Foto/Video)

Agron Shala
Skandali me fëmijët me nevoja të veçanta, nëna tmerrohet nga dhuna

Skandali me fëmijët me nevoja të veçanta, nëna tmerrohet nga dhuna

Shqipëri
Ministria e Arsimit pezullon mësuesit që keqtrajtuan nxënësit

Ministria e Arsimit pezullon mësuesit që keqtrajtuan nxënësit

Shqipëri