LAJMI I FUNDIT:

Lufta në Bosnje dhe Hercegovinë

66 Artikuj

Rrëfimi i boshnjakut nga Srebrenica: I varrosa katër vëllezër, sikur ta gjeja veç një asht të vëllait të pestë…! (Video)

Rrëfimi i boshnjakut nga Srebrenica: I varrosa katër vëllezër, sikur ta gjeja veç një asht të vëllait të pestë…! (Video)

Nga Bota
Ramiqi për luftën në Bosnje dhe Hercegovinë: Në fillim janë interesat ekonomike, më vonë ideologjia

Ramiqi për luftën në Bosnje dhe Hercegovinë: Në fillim janë interesat ekonomike, më vonë ideologjia

Siguri
Ferri me emrin Srebrenica: Gjenocidi i pandëshkuar (Video)

Ferri me emrin Srebrenica: Gjenocidi i pandëshkuar (Video)

Nga Bota
Të shohësh vdekjen drejt në sy (Video)

Të shohësh vdekjen drejt në sy (Video)

Nga Bota
Boshnjaku kujton momentin kur si fëmijë i doli para Mlladiç: Çokollata, gënjeshtra dhe gjenocid

Boshnjaku kujton momentin kur si fëmijë i doli para Mlladiç: Çokollata, gënjeshtra dhe gjenocid

Politikë
Boshnjaku kujton momentin kur si tetëvjeçar i doli para Mlladiqi: Çokollata, gënjeshtra dhe gjenocid

Boshnjaku kujton momentin kur si tetëvjeçar i doli para Mlladiqi: Çokollata, gënjeshtra dhe gjenocid

Nga Bota
Khalilzad: Në vitet ’90 SHBA-të frikësoheshin se Serbia do të vepronte me Kosovën njëjtë si me Bosnjën

Khalilzad: Në vitet ’90 SHBA-të frikësoheshin se Serbia do të vepronte me Kosovën njëjtë si me Bosnjën

Politikë
Rrëfimi i tmerrit për boshnjaken që serbët ia vranë familjen e ngushtë e të gjerë: S’ka drejtësi, jeta është më e vështirë se vdekja!

Rrëfimi i tmerrit për boshnjaken që serbët ia vranë familjen e ngushtë e të gjerë: S’ka drejtësi, jeta është më e vështirë se vdekja!

Nga Bota
Përdhunimet e meshkujve gjatë luftës, mbeten tabu në Bosnjë

Përdhunimet e meshkujve gjatë luftës, mbeten tabu në Bosnjë

Nga Bota
Predha e serbëve e mbyti në gjumë: Aida, fëmija i parë i vrarë në rrethimin mizor të Sarajevës (Foto)

Predha e serbëve e mbyti në gjumë: Aida, fëmija i parë i vrarë në rrethimin mizor të Sarajevës (Foto)

Nga Bota
Nga arkivi i luftës: Aleksandar Vuçiq me automatik në dorë gjatë luftës në Bosnjë e Hercegovinë (Video)

Nga arkivi i luftës: Aleksandar Vuçiq me automatik në dorë gjatë luftës në Bosnjë e Hercegovinë (Video)

Nga Bota
Të uritur, të rrahur, të alivanosur e të vrarë: Kampet e përqendrimit në Serbi dhe heshtja e drejtësisë!

Të uritur, të rrahur, të alivanosur e të vrarë: Kampet e përqendrimit në Serbi dhe heshtja e drejtësisë!

Nga Bota
Tendosen raportet Beograd-Sarajevë: Bosnja kërkon që Serbia të dënohet për gjenocid

Tendosen raportet Beograd-Sarajevë: Bosnja kërkon që Serbia të dënohet për gjenocid

Nga Bota
Daçiq, për dërgimin në Apel të padisë boshnjake për gjenocidin serb: Ka rrezik të destabilizohet rajoni

Daçiq, për dërgimin në Apel të padisë boshnjake për gjenocidin serb: Ka rrezik të destabilizohet rajoni

Nga Bota
Në dasmën e djalit, ushtari i dikurshëm serb fton armikun – komandantin boshnjak që ia shpëtoi jetën në luftë! (Video)

Në dasmën e djalit, ushtari i dikurshëm serb fton armikun – komandantin boshnjak që ia shpëtoi jetën në luftë! (Video)

Nga Bota
Heroina boshnjake që gjatë luftës shtëpinë e shndërroi në maternitet: Në duart e saj lindën 11 mijë foshnje, asnjë nënë e asnjë bebe nuk vdiq!

Heroina boshnjake që gjatë luftës shtëpinë e shndërroi në maternitet: Në duart e saj lindën 11 mijë foshnje, asnjë nënë e asnjë bebe nuk vdiq!

Nga Bota
Ky hotel në Sarajevë i “kthen” mysafirët në luftë: Kujdes nga snajperisti (Foto/Video)

Ky hotel në Sarajevë i “kthen” mysafirët në luftë: Kujdes nga snajperisti (Foto/Video)

Nga Bota
Flasin shqiptarët, që luftuan në Bosnje: Lutesha të vdisja, të mos i shihja më ato tmerre (Video)

Flasin shqiptarët, që luftuan në Bosnje: Lutesha të vdisja, të mos i shihja më ato tmerre (Video)

Politikë