LAJMI I FUNDIT:

Lufta në Bosnje dhe Hercegovinë

64 Artikuj

The Guardian: Pak para rizgjedhjes si president, Klinton shtyu boshnjakët të pranojnë që serbët të merrnin më shumë se gjysmën e territorit të BeH

The Guardian: Pak para rizgjedhjes si president, Klinton shtyu boshnjakët të pranojnë që serbët të merrnin më shumë se gjysmën e territorit të BeH

Ballkan
Peter Handke shpallet person non-grata në Sarajevë

Peter Handke shpallet person non-grata në Sarajevë

Ballkan
Edhe Turqia bojkoton ceremoninë e ndarjes së Nobelit për Handken

Edhe Turqia bojkoton ceremoninë e ndarjes së Nobelit për Handken

Nga Bota
Ish-ushtari serb i Bosnjës dënohet me 20 vjet burgim, për djegie të myslimanëve civilë

Ish-ushtari serb i Bosnjës dënohet me 20 vjet burgim, për djegie të myslimanëve civilë

Ballkan
Kronisti i tmerrit

Kronisti i tmerrit

Fjala+
Për të vërtetën historike apo propagandën?

Për të vërtetën historike apo propagandën?

Cult+
Holanda, vetëm 10% përgjegjëse për masakrën e Srebrenicës

Holanda, vetëm 10% përgjegjëse për masakrën e Srebrenicës

Ballkan
Domethënia e lules së Srebrenicës

Domethënia e lules së Srebrenicës

Ballkan
Prokurorët zbulojnë një varrezë masive afër Sarajevës

Prokurorët zbulojnë një varrezë masive afër Sarajevës

Ballkan
Gjykata e Hagës i refuzon apelin Karaxhiqit

Gjykata e Hagës i refuzon apelin Karaxhiqit

Ballkan
Dënohet me burg të përjetshëm, Karaxhiq vjen me mesazh për popullin serb

Dënohet me burg të përjetshëm, Karaxhiq vjen me mesazh për popullin serb

Ballkan
“Serbët duhet gjunjëzuar”: Kështu kishte thënë ministri i jashtëm gjerman, që ndërroi jetë sot

“Serbët duhet gjunjëzuar”: Kështu kishte thënë ministri i jashtëm gjerman, që ndërroi jetë sot

Ballkan
U ndanë gjatë luftës në Bosnjë, dy mikeshat takohen pas 24 vjetësh në Lisbonë të Portugalisë (Video)

U ndanë gjatë luftës në Bosnjë, dy mikeshat takohen pas 24 vjetësh në Lisbonë të Portugalisë (Video)

Ballkan
U hap për VIP-a, aty qëndroi Karaxhiqi, më pas edhe gazetarë botërorë – hoteli në Sarajevë që u bë dëshmitar i Luftës së Bosnjës, që nga dita e parë (Video)

U hap për VIP-a, aty qëndroi Karaxhiqi, më pas edhe gazetarë botërorë – hoteli në Sarajevë që u bë dëshmitar i Luftës së Bosnjës, që nga dita e parë (Video)

Nga Bota
Vajza që u dogj në bibliotekë, në tentimin për të shpëtuar librat

Vajza që u dogj në bibliotekë, në tentimin për të shpëtuar librat

Fakte
Gjatë 262 ditëve në “ferr” kishte humbur 33 kilogramë: Historia e një të mbijetuari të kampit të përqendrimit të Bosnjës

Gjatë 262 ditëve në “ferr” kishte humbur 33 kilogramë: Historia e një të mbijetuari të kampit të përqendrimit të Bosnjës

Nga Bota
Bëhet film historia e gazetarit francez për rrethimin e Sarajevës

Bëhet film historia e gazetarit francez për rrethimin e Sarajevës

Filmi
Ushtari kanadez, pas 24 vjet kërkimi, e gjen djaloshin boshnjak që e kishte takuar gjatë luftës (Foto)

Ushtari kanadez, pas 24 vjet kërkimi, e gjen djaloshin boshnjak që e kishte takuar gjatë luftës (Foto)

Nga Bota
Aktakuzë për gjenocid kundër ish-ministrit të Republikës Serbe

Aktakuzë për gjenocid kundër ish-ministrit të Republikës Serbe

Nga Bota
​Izetbegoviç: Serbët të pranojnë të vërtetën

​Izetbegoviç: Serbët të pranojnë të vërtetën

Nga Bota
Rrëfimi që u bë film: Boshnjaku plagos ushtarin serb që donte ta vriste, tash është mik i mirë me të!

Rrëfimi që u bë film: Boshnjaku plagos ushtarin serb që donte ta vriste, tash është mik i mirë me të!

Nga Bota
Mesazhe prekëse nga viktima e Srebrenicës: Pamje nga koha e tmerrit me ata që nuk janë më (Video)

Mesazhe prekëse nga viktima e Srebrenicës: Pamje nga koha e tmerrit me ata që nuk janë më (Video)

Nga Bota
Rrëfimi i boshnjakut nga Srebrenica: I varrosa katër vëllezër, sikur ta gjeja veç një asht të vëllait të pestë…! (Video)

Rrëfimi i boshnjakut nga Srebrenica: I varrosa katër vëllezër, sikur ta gjeja veç një asht të vëllait të pestë…! (Video)

Nga Bota
Ramiqi për luftën në Bosnje dhe Hercegovinë: Në fillim janë interesat ekonomike, më vonë ideologjia

Ramiqi për luftën në Bosnje dhe Hercegovinë: Në fillim janë interesat ekonomike, më vonë ideologjia

Siguri