LAJMI I FUNDIT:

Lufta e Parë Botërore

82 Artikuj

Një shekull nga armëpushimi që i dha fund Luftës së Parë Botërore

Një shekull nga armëpushimi që i dha fund Luftës së Parë Botërore

Nga Bota
Trump anulon vizitën në varrezat e ushtarëve amerikanë të Luftës së Parë Botërore, shkak moti i keq

Trump anulon vizitën në varrezat e ushtarëve amerikanë të Luftës së Parë Botërore, shkak moti i keq

Nga Bota
Përkujtohet në Prishtinë armëpushimi i Luftës së Parë Botërore

Përkujtohet në Prishtinë armëpushimi i Luftës së Parë Botërore

Kosovë
Armëpushimi që i dha fund Luftës së Parë Botërore

Armëpushimi që i dha fund Luftës së Parë Botërore

Kosovë
Shqiptarët në 100 foto, në 100-vjetorin e Luftës së I-rë Botërore

Shqiptarët në 100 foto, në 100-vjetorin e Luftës së I-rë Botërore

Cult+
Vala formon figurën e ngjashme me ‘ushtarin e ulur në breg’ (Foto)

Vala formon figurën e ngjashme me ‘ushtarin e ulur në breg’ (Foto)

Fun Lajme
Memoriali i të rënëve britanikë, mbushet me shkumë prej personave të pandërgjegjshëm (Foto)

Memoriali i të rënëve britanikë, mbushet me shkumë prej personave të pandërgjegjshëm (Foto)

Dështime
Ballkani dhe hija e Luftës së I-rë Botërore

Ballkani dhe hija e Luftës së I-rë Botërore

Histori
“Java e filmit Frankofon” me temë nga Lufta e Parë Botërore

“Java e filmit Frankofon” me temë nga Lufta e Parë Botërore

Cult+
Anijet e fundosura gjatë Luftës së I-rë Botërore, shpallen trashëgimi nënujore

Anijet e fundosura gjatë Luftës së I-rë Botërore, shpallen trashëgimi nënujore

Cult+
Gjendet nëndetësja gjermane e fundosur para 100 vitesh (Foto)

Gjendet nëndetësja gjermane e fundosur para 100 vitesh (Foto)

Interesante
Premiera e shfaqjes “Dogfall”: Dekonstruksioni intensiv i luftës

Premiera e shfaqjes “Dogfall”: Dekonstruksioni intensiv i luftës

Cult+
“Kopshti njerëzor”: Vizitorët shkonin t’i shikonin skllavët, që mbaheshin në periferi të Parisit (Video)

“Kopshti njerëzor”: Vizitorët shkonin t’i shikonin skllavët, që mbaheshin në periferi të Parisit (Video)

Interesante
Dëmtuan qëllimisht statujat e rërës, të ngritura për nder të heronjve britanikë (Foto)

Dëmtuan qëllimisht statujat e rërës, të ngritura për nder të heronjve britanikë (Foto)

Dështime
Aeroplani i vjetër bëri ulje emergjente në plazh, pasi i dështoi njëri motor (Video)

Aeroplani i vjetër bëri ulje emergjente në plazh, pasi i dështoi njëri motor (Video)

Interesante
100 vjet nga “Die Kaiserschlacht”, përpjekja e fundit e dëshpëruar e Gjermanisë për të fituar “Luftën e Madhe”

100 vjet nga “Die Kaiserschlacht”, përpjekja e fundit e dëshpëruar e Gjermanisë për të fituar “Luftën e Madhe”

Nga Bota
Alfa Romeo e prodhuar para njëqind vitesh, në ankand me çmim fillestar prej një milion eurove (Foto)

Alfa Romeo e prodhuar para njëqind vitesh, në ankand me çmim fillestar prej një milion eurove (Foto)

Auto Fun
Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1917, 1927, 1937… 2017! (Foto)

Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1917, 1927, 1937… 2017! (Foto)

Agron Shala
Historia e rrallë: Kur gjermanët dhe britanikët ndaluan luftën për Krishtlindje (Video)

Historia e rrallë: Kur gjermanët dhe britanikët ndaluan luftën për Krishtlindje (Video)

Interesante
Shkup, ceremoni përkujtimore në varezat ushtarake britanike

Shkup, ceremoni përkujtimore në varezat ushtarake britanike

Maqedonia e Veriut
Evropë, SHBA: U shënua 99 vjetori i përfundimit të Luftës së Parë Botërore

Evropë, SHBA: U shënua 99 vjetori i përfundimit të Luftës së Parë Botërore

Nga Bota
Përkujtohen viktimat e Luftës së Parë Botërore

Përkujtohen viktimat e Luftës së Parë Botërore

Kosovë
Torta shqetësuese në formë kali me përmasa reale, i ngatërruar në telat me gjemba (Foto)

Torta shqetësuese në formë kali me përmasa reale, i ngatërruar në telat me gjemba (Foto)

Dështime
Tri frontet që rrezikojnë botën

Tri frontet që rrezikojnë botën

Nga Bota