LAJMI I FUNDIT:

Lufta e Parë Botërore

82 Artikuj

Nafta e shpëtoi Shqipërinë nga Traktati i fshehtë i Londrës

Nafta e shpëtoi Shqipërinë nga Traktati i fshehtë i Londrës

Histori
Viti 1914 dhe Shqipëria në kaos

Viti 1914 dhe Shqipëria në kaos

Cult+
Traktati i Versajës, 100 vjet më parë: Dështimi i madh i paqes!

Traktati i Versajës, 100 vjet më parë: Dështimi i madh i paqes!

Histori
“Shqipëria në fokusin e austro-hungarezëve”

“Shqipëria në fokusin e austro-hungarezëve”

Cult+
Malësori shqiptar, si model i skulptorit Carl Maria Schwerdtner

Malësori shqiptar, si model i skulptorit Carl Maria Schwerdtner

Cult+
Monedha që e shpëtoi ushtarin nga plumbi në betejë, u gjet pas 100 vitesh (Foto)

Monedha që e shpëtoi ushtarin nga plumbi në betejë, u gjet pas 100 vitesh (Foto)

Interesante
Granata e vjetër më se 100 vjet, u transportua me anije në ngarkesën me patate (Foto)

Granata e vjetër më se 100 vjet, u transportua me anije në ngarkesën me patate (Foto)

Interesante
Lufta e Parë Botërore në Korçën me ushtarë të huaj

Lufta e Parë Botërore në Korçën me ushtarë të huaj

Fakte
Rishfaqet nëndetësja gjermane, 100 vite pasi ekuipazhi iu dorëzua ushtrisë franceze (Video)

Rishfaqet nëndetësja gjermane, 100 vite pasi ekuipazhi iu dorëzua ushtrisë franceze (Video)

Interesante
Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1918, 1928, 1938… 2018! (Foto)

Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1918, 1928, 1938… 2018! (Foto)

Agron Shala
Viti 1918: Fundi i Luftës së Madhe dhe paqja e padrejtësive

Viti 1918: Fundi i Luftës së Madhe dhe paqja e padrejtësive

Agron Shala
Fundi i zvarritur i luftës 100 vjet më parë në Bruksel

Fundi i zvarritur i luftës 100 vjet më parë në Bruksel

Nga Bota
Hoqën tapetat e vjetra nga muret, gjetën ilustrimet e lashta të cilave nuk iu dihet autori (Foto)

Hoqën tapetat e vjetra nga muret, gjetën ilustrimet e lashta të cilave nuk iu dihet autori (Foto)

Interesante
Historia e rrallë e një ushtari të Luftës së Parë Botërore, 6 monedhat në xhep që u bënë rreziku dhe shpëtimi i tij (Foto)

Historia e rrallë e një ushtari të Luftës së Parë Botërore, 6 monedhat në xhep që u bënë rreziku dhe shpëtimi i tij (Foto)

Nga Bota
Si ndikohemi dhe sot nga lufta e 100 viteve më parë

Si ndikohemi dhe sot nga lufta e 100 viteve më parë

Nga Bota
Lufta e Parë Botërore dhe “fronti i tretë shqiptar”

Lufta e Parë Botërore dhe “fronti i tretë shqiptar”

Histori
Mediat serbe thonë se Vuçiq u turpërua në Paris: Thaçi në mesin e liderëve botëror, Vuçiq në qoshe

Mediat serbe thonë se Vuçiq u turpërua në Paris: Thaçi në mesin e liderëve botëror, Vuçiq në qoshe

Kosovë
Zaev: Pajtimi në mes vendeve ndërluftuese është reflektuar në BE

Zaev: Pajtimi në mes vendeve ndërluftuese është reflektuar në BE

Amir Jakupi
Haradinaj mori pjesë në shënimin e 100 vjetorit të përfundimit të Luftës së Parë Botërore

Haradinaj mori pjesë në shënimin e 100 vjetorit të përfundimit të Luftës së Parë Botërore

Kosovë
Haradinaj: Nuk do ta harrojmë asnjëherë sakrificën dhe kontributin Britanisë dhe ushtarëve të saj që shërbyen në Kosovë

Haradinaj: Nuk do ta harrojmë asnjëherë sakrificën dhe kontributin Britanisë dhe ushtarëve të saj që shërbyen në Kosovë

Kosovë
Thaçi ulet prapa liderëve botërorë (Foto)

Thaçi ulet prapa liderëve botërorë (Foto)

Kosovë
Ivanov do të marr pjesë në ceremoninë e shënimit të 100 vjetorit të Luftës së Parë Botërore në Francë

Ivanov do të marr pjesë në ceremoninë e shënimit të 100 vjetorit të Luftës së Parë Botërore në Francë

Amir Jakupi
Thaçi në Paris, merr pjesë në ceremoninë e 100-vjetorit të armëpushimit mes Francës e Gjermanisë (Foto)

Thaçi në Paris, merr pjesë në ceremoninë e 100-vjetorit të armëpushimit mes Francës e Gjermanisë (Foto)

Kosovë
Haradinaj: Heronjtë amerikanë janë edhe heronj të Kosovës

Haradinaj: Heronjtë amerikanë janë edhe heronj të Kosovës

Kosovë