LAJMI I FUNDIT:

Ludwig van Beethoven

17 Artikuj

In memoriam: Muzikantja dhe murgesha Emahoy Tsegue-Maryam Guebrou

In memoriam: Muzikantja dhe murgesha Emahoy Tsegue-Maryam Guebrou

Muzika
Studiuesit zbulojnë detaje të reja rreth problemeve shëndetësore dhe sekreteve familjare të Beethoven gati 200 vjet pas vdekjes së tij

Studiuesit zbulojnë detaje të reja rreth problemeve shëndetësore dhe sekreteve familjare të Beethoven gati 200 vjet pas vdekjes së tij

Yjet
Simfonia e 10-të e Beethovenit përfundohet nga inteligjenca artificiale

Simfonia e 10-të e Beethovenit përfundohet nga inteligjenca artificiale

Cult+
Iluminizmi francez dhe dy burra: Napoleon Bonaparti dhe Bethoven

Iluminizmi francez dhe dy burra: Napoleon Bonaparti dhe Bethoven

Cult+
Beethoveni – evropian, humanist dhe kozmopolit

Beethoveni – evropian, humanist dhe kozmopolit

Cult+
Pse Betoveni?

Pse Betoveni?

Muzika
Jubileu i dështuar për Beethoven-in

Jubileu i dështuar për Beethoven-in

Cult+
Inteligjenca artificiale pritet të shkruajë fundin e simfonisë së papërfunduar të Beethovenit

Inteligjenca artificiale pritet të shkruajë fundin e simfonisë së papërfunduar të Beethovenit

Lajme Teknologji
Gjermania nis për aktivitetet për përvjetorin e Beethovenit

Gjermania nis për aktivitetet për përvjetorin e Beethovenit

Cult+
“La Folia”, muzika më me ndikim në histori

“La Folia”, muzika më me ndikim në histori

Muzika
BE dhe Betoveni: Historia e një muzike, si simbol errësire dhe drite

BE dhe Betoveni: Historia e një muzike, si simbol errësire dhe drite

Muzika
Filarmonia e Kosovës sjell Simfoninë e nëntë të Beethovenit

Filarmonia e Kosovës sjell Simfoninë e nëntë të Beethovenit

Cult+
Shkenca zbulon sekretet e Betovenit

Shkenca zbulon sekretet e Betovenit

Cult+
Deri 20 mijë dollarë për një tufë flokësh – sigurisht bëhet fjalë për flokët e një njeriu të famshëm

Deri 20 mijë dollarë për një tufë flokësh – sigurisht bëhet fjalë për flokët e një njeriu të famshëm

Interesante
Parullat revolucionare

Parullat revolucionare

Analiza
Adoleshenti polak interpreton në kitarë Simfoninë e Pestë të Betovenit (Video)

Adoleshenti polak interpreton në kitarë Simfoninë e Pestë të Betovenit (Video)

Fun Lajme
Letër dashurie… nga Beethoveni

Letër dashurie… nga Beethoveni

Fakte