LSDM

LSDM

LSDM është parti që në Maqedoni udhëheq pushtetin. Nga data 1 qershor 2017, së bashku me BDI-në dhe Aleancën për Shqiptarët, LSDM e formoi qeverinë reformuese. Partia dhe qeverisja e LSDM-së udhëhiqet nga Zoran Zaev. Më parë LSDM njihej edhe si partia që publikoi përgjimet e bëra nga pushteti i atëhershëm, që njihen si ”bombat e LSDM-së”. LSDM në grupin parlamentar ka edhe dy deputetë shqiptarë, dhe ka ndarë një resor në ministri për kuadër shqiptar. Si kurrë më parë, kjo parti fitoi një numër rekord votash në taborin e shqiptarëve.

4137 Artikuj