LAJMI I FUNDIT:

Lord Byron

29 Artikuj

Njerëzit magjepsen nga jeta e të tjerëve

Njerëzit magjepsen nga jeta e të tjerëve

Cult+
Rëndësia e origjinës, sipas rastit të Marko Boçarit: Sonte nisem për të luftuar kundër shqiptarëve!

Rëndësia e origjinës, sipas rastit të Marko Boçarit: Sonte nisem për të luftuar kundër shqiptarëve!

Cult+
Iku prej kohësh, por qartazi flet për kohën tonë: Shelley, poeti kundër korrupsionit moral dhe politik

Iku prej kohësh, por qartazi flet për kohën tonë: Shelley, poeti kundër korrupsionit moral dhe politik

Fakte
Shënime historike e kulturore të udhëtarit anglez Henry Tozer

Shënime historike e kulturore të udhëtarit anglez Henry Tozer

Fakte
Rizbulimi i Shqipërisë nga artistët evropianë

Rizbulimi i Shqipërisë nga artistët evropianë

Piktura
Jeta dhe korrespondenca e studiuesit arvanitas, Tasos Neroutsos

Jeta dhe korrespondenca e studiuesit arvanitas, Tasos Neroutsos

Analiza
NUK PO DALIM…

NUK PO DALIM…

Poezi
“Morbus Albanensis”

“Morbus Albanensis”

Fakte
Shekulli XIX, koha kur popujt e Ballkanit donin të visheshin bukur – alla shqiptarçe

Shekulli XIX, koha kur popujt e Ballkanit donin të visheshin bukur – alla shqiptarçe

Daut Dauti
Lord Bajroni, super-ylli i parë medial

Lord Bajroni, super-ylli i parë medial

Daut Dauti
Figura e shtrembëruar e Ali Pashë Tepelenës, në dramaturgjinë perëndimore

Figura e shtrembëruar e Ali Pashë Tepelenës, në dramaturgjinë perëndimore

Teatri
Thënie të Bajronit: Nëse do që 100 italianë të heshtin, vrit një; nëse do që 100 shqiptarë të heshtin, duhet të vrasësh 99

Thënie të Bajronit: Nëse do që 100 italianë të heshtin, vrit një; nëse do që 100 shqiptarë të heshtin, duhet të vrasësh 99

Cult+
Bajroni dhe historia shqiptare

Bajroni dhe historia shqiptare

Cult+
Bajroni që i konsideronte grekët si “kopukë qerratenj”

Bajroni që i konsideronte grekët si “kopukë qerratenj”

Histori
Arkivat për udhëtarët e huaj në tokat shqiptare

Arkivat për udhëtarët e huaj në tokat shqiptare

Cult+
Gëte, Bajroni dhe shqiptarët

Gëte, Bajroni dhe shqiptarët

Cult+
Shqiptarët, siç i kishte vërejtur Hobhouse më 1809

Shqiptarët, siç i kishte vërejtur Hobhouse më 1809

Daut Dauti
Ali Pasha donte marrëdhënie diplomatike e tregtare edhe me Amerikën e largët!

Ali Pasha donte marrëdhënie diplomatike e tregtare edhe me Amerikën e largët!

Histori
PROMETEUT

PROMETEUT

Poezi
“Largimi i Bajronit nga Tepelena me truprojën e nderit të Ali Pashë Tepelenës”

“Largimi i Bajronit nga Tepelena me truprojën e nderit të Ali Pashë Tepelenës”

Piktura
Marrëdhëniet e shqiptarëve me të huajt

Marrëdhëniet e shqiptarëve me të huajt

Fakte
Shtëpia në Janinë, ku bujti Bajroni

Shtëpia në Janinë, ku bujti Bajroni

Cult+
“Vasha nga Athina” e Lord Byronit

“Vasha nga Athina” e Lord Byronit

Fjala+
De Rada, Elioti dhe Bajroni

De Rada, Elioti dhe Bajroni

Fjala+