LAJMI I FUNDIT:

Lopët

41 Artikuj

Hajnat vjedhin tri lopë në vlerë 3,500 euro në një fshat të Pejës

Hajnat vjedhin tri lopë në vlerë 3,500 euro në një fshat të Pejës

Kronika e Zezë
Burri në Indi dënohet me gjashtë muaj burg pasi i la lopët të bredhin rrugëve

Burri në Indi dënohet me gjashtë muaj burg pasi i la lopët të bredhin rrugëve

Interesante
Disa kafshë ngordhën në Kroaci për shkak të një sëmundjeje infektive

Disa kafshë ngordhën në Kroaci për shkak të një sëmundjeje infektive

Ballkan
Policia kufitare e Kosovës parandalon dy raste të kontrabandës me kafshë

Policia kufitare e Kosovës parandalon dy raste të kontrabandës me kafshë

Kosovë
Zelanda e Re do t’i vendos taksa lopëve dhe delëve

Zelanda e Re do t’i vendos taksa lopëve dhe delëve

Kuriozitete
Natën vonë – lopët e arratisura i bëjnë një vizitë një lagjeje në Gjeorgjia

Natën vonë – lopët e arratisura i bëjnë një vizitë një lagjeje në Gjeorgjia

Interesante
Fermeri turk po i vendos lopëve kufje VR duke i bërë të mendojnë se gjenden në livadh – sipas tij kjo ka ndikuar në rritjen e ‘prodhimit’ të qumështit

Fermeri turk po i vendos lopëve kufje VR duke i bërë të mendojnë se gjenden në livadh – sipas tij kjo ka ndikuar në rritjen e ‘prodhimit’ të qumështit

Interesante
Në përleshjen mes hajnave të lopëve dhe fermerëve në Madagaskar, humbin jetën 46 persona

Në përleshjen mes hajnave të lopëve dhe fermerëve në Madagaskar, humbin jetën 46 persona

Afrika
Lopët në Gjermani po trajnohen për të shkuar në tualet, në mënyrë që të zvogëlohen emetimet e gazrave serrë

Lopët në Gjermani po trajnohen për të shkuar në tualet, në mënyrë që të zvogëlohen emetimet e gazrave serrë

Kuriozitete
A keni parë ndonjëherë një lopë të “fluturojë”? Eh po, kjo është pothuajse normale në Zvicër!

A keni parë ndonjëherë një lopë të “fluturojë”? Eh po, kjo është pothuajse normale në Zvicër!

Interesante
Shoferët shikojnë ndërsa lopët dhe kaubojët enden rrugëve të Alabamas

Shoferët shikojnë ndërsa lopët dhe kaubojët enden rrugëve të Alabamas

Interesante
Përfshihet nga zjarri një stallë në Prizren, digjen 11 krerë lopë

Përfshihet nga zjarri një stallë në Prizren, digjen 11 krerë lopë

Kronika e Zezë
A bëhet mishi më ekologjik nëse lopët ushqehen me alga?

A bëhet mishi më ekologjik nëse lopët ushqehen me alga?

Shëndetësi Lajme
Momenti kur 85 lopë vrapojnë nëpër qendrën e qytetit anglez

Momenti kur 85 lopë vrapojnë nëpër qendrën e qytetit anglez

Fun Lajme
Burri 82-vjeçar nga Anglia vdiq pasi u sulmua nga një tufë lopësh

Burri 82-vjeçar nga Anglia vdiq pasi u sulmua nga një tufë lopësh

Nga Bota
Ferma pajis lopët me sistem virtual sepse rrit sasinë dhe cilësinë e qumështit

Ferma pajis lopët me sistem virtual sepse rrit sasinë dhe cilësinë e qumështit

Fun
Japonezët i lyejnë lopët e zeza si zebra, për të parë si ndikon kjo te mizat

Japonezët i lyejnë lopët e zeza si zebra, për të parë si ndikon kjo te mizat

Interesante
Në Alpe kërkohet hajduti i zileve të lopëve

Në Alpe kërkohet hajduti i zileve të lopëve

Interesante
Luani po sulmonte, fermeri përdori vetëm një shkop për ta larguar – shpëton veten dhe kafshët e tij (Video)

Luani po sulmonte, fermeri përdori vetëm një shkop për ta larguar – shpëton veten dhe kafshët e tij (Video)

Fun Lajme
Indi, detyrojnë lopët të ecin nëpër zjarr në një ritual që besojnë se u sjell fat banorëve (Video, +18)

Indi, detyrojnë lopët të ecin nëpër zjarr në një ritual që besojnë se u sjell fat banorëve (Video, +18)

Nga Bota
Filloi shpërndarja e 80 lopëve qumështore

Filloi shpërndarja e 80 lopëve qumështore

Bujqësi
Grupi i burrave indian u shtrinë vullnetarit në tokë që të shtypen nga lopët, besojnë se ky veprim u sjell fat dhe prosperitet (Video, +16)

Grupi i burrave indian u shtrinë vullnetarit në tokë që të shtypen nga lopët, besojnë se ky veprim u sjell fat dhe prosperitet (Video, +16)

Interesante
Reklama kontraverse ku nënat ushqyese me gji, krahasohen me lopët që shfrytëzohen për mjelje (Video)

Reklama kontraverse ku nënat ushqyese me gji, krahasohen me lopët që shfrytëzohen për mjelje (Video)

Dështime
Pasojat e thatësirës në Australi, mijëra lopë vrapojnë për ta shuar etjen te cisterna me ujë (Video)

Pasojat e thatësirës në Australi, mijëra lopë vrapojnë për ta shuar etjen te cisterna me ujë (Video)

Interesante