LAJMI I FUNDIT:

Lashtësia

52 Artikuj

Misteri i piramidionit të lashtë

Misteri i piramidionit të lashtë

Cult+
Kënga më e vjetër në botë, nga viti 1400 p.e.s.

Kënga më e vjetër në botë, nga viti 1400 p.e.s.

Muzika
Poezitë më të vjetra të nënshkruara, mbajnë emrin e një gruaja: Enheduana

Poezitë më të vjetra të nënshkruara, mbajnë emrin e një gruaja: Enheduana

Histori
Thyerja e heshtjes së Egjiptit të lashtë

Thyerja e heshtjes së Egjiptit të lashtë

Cult+
Guri i Rozetës: Deshifruesit e vërtetë të kodeve të lashtësisë

Guri i Rozetës: Deshifruesit e vërtetë të kodeve të lashtësisë

Histori
Piktorët e Pompeit

Piktorët e Pompeit

Piktura
Varret e lashta të gdhendura në male

Varret e lashta të gdhendura në male

Cult+
Athina, demokracia dhe tiranët

Athina, demokracia dhe tiranët

Histori
Përgjigja e Irakut për piramidat e Egjiptit

Përgjigja e Irakut për piramidat e Egjiptit

Histori
Kromofobia dhe sekreti i madh i artit antik

Kromofobia dhe sekreti i madh i artit antik

Skulptura
Civilizimi i lasht misterioz që rrezaton edhe sot

Civilizimi i lasht misterioz që rrezaton edhe sot

PamArt
Letra e një të riu egjiptian, drejtuar babait të tij në shekullin II

Letra e një të riu egjiptian, drejtuar babait të tij në shekullin II

Fakte
Ngritja dhe rënia e Perandorisë Asiriane

Ngritja dhe rënia e Perandorisë Asiriane

Histori
Të vërtetat e lashta

Të vërtetat e lashta

Cult+
Qyteti më i vjetër në botë!

Qyteti më i vjetër në botë!

Histori
Leksion për studentët e artit

Leksion për studentët e artit

PamArt
Mitet e rrejshme për spartanët

Mitet e rrejshme për spartanët

Fakte
A të çonin vërtet të gjitha rrugët në Romë?

A të çonin vërtet të gjitha rrugët në Romë?

Fakte
Si arrijnë arkeologët t’i deshifrojnë gjuhët e vdekura?

Si arrijnë arkeologët t’i deshifrojnë gjuhët e vdekura?

Fakte
Shkatërrimi i “shpirtit” të statujës!

Shkatërrimi i “shpirtit” të statujës!

Cult+
Libërthi i plotë i vitit 1923, për ilirët

Libërthi i plotë i vitit 1923, për ilirët

Histori
Koloseumi hap dyert për publikun

Koloseumi hap dyert për publikun

Cult+
Varri monumental në Amantia

Varri monumental në Amantia

Cult+
Zbulohet maska e artë antike në Kinë

Zbulohet maska e artë antike në Kinë

Cult+