LAJMI I FUNDIT:

Lajmet e rreme

106 Artikuj

Mediat në gjuhën serbe shtrembërojnë postin e Hajrullahut për protestën opozitare në Beograd

Mediat në gjuhën serbe shtrembërojnë postin e Hajrullahut për protestën opozitare në Beograd

Kosovë
Tmerri me të cilin përballen moderatorët e Facebook-ut

Tmerri me të cilin përballen moderatorët e Facebook-ut

Opinione
ChatGPT po krijon artikuj të rremë të Guardian-it

ChatGPT po krijon artikuj të rremë të Guardian-it

Cult+
Industria e rrejshme e shkencës së Kinës: Si kërcënohet përparimi nga “fabrikat e letrës”?

Industria e rrejshme e shkencës së Kinës: Si kërcënohet përparimi nga “fabrikat e letrës”?

Opinione
Inteligjenca gjeneruese Artificiale po i mbjell farat e dyshimit në shkencën serioze

Inteligjenca gjeneruese Artificiale po i mbjell farat e dyshimit në shkencën serioze

Fakte
Çfarë duhet të bëhet për të luftuar dezinformimin?

Çfarë duhet të bëhet për të luftuar dezinformimin?

Kosovë
Si, për çka dhe nga kush keqinformohen qytetarët e Kosovës

Si, për çka dhe nga kush keqinformohen qytetarët e Kosovës

Kosovë
Hibrid: Veriu, komunat me shumicë serbe, Katar 2022 dhe futbollistët shqiptar të Zvicrës, ishin temat mbi të cilat u bë keqinformim gjatë dhjetorit

Hibrid: Veriu, komunat me shumicë serbe, Katar 2022 dhe futbollistët shqiptar të Zvicrës, ishin temat mbi të cilat u bë keqinformim gjatë dhjetorit

Kosovë
Eurodeputeti austriak: Vladimir Putin përmes lajmeve të rreme po përpiqet të shkaktojë përçarje, sidomos në Ballkanin Perëndimor

Eurodeputeti austriak: Vladimir Putin përmes lajmeve të rreme po përpiqet të shkaktojë përçarje, sidomos në Ballkanin Perëndimor

Kemajl Berisha
​Mehaj: Beogradi përmes propagandës dhe lajmeve të rreme po krijon pasiguri në veri

​Mehaj: Beogradi përmes propagandës dhe lajmeve të rreme po krijon pasiguri në veri

Kosovë
​Raporti i SEE Check: Mediat nga Serbia janë burimi kryesor i dezinformatave në rajon për luftën në Ukrainë

​Raporti i SEE Check: Mediat nga Serbia janë burimi kryesor i dezinformatave në rajon për luftën në Ukrainë

Kosovë
Si i lejoi Google lajmet e rreme për gjenocidin në Srebrenicë?

Si i lejoi Google lajmet e rreme për gjenocidin në Srebrenicë?

Ballkan
Raporti i QKSS për dezinformimin: Përpjekjet e mediave që t’i ofrojnë publikut informacion të besueshëm rreth COVID-19 u sfiduan nga lajmet e rreme

Raporti i QKSS për dezinformimin: Përpjekjet e mediave që t’i ofrojnë publikut informacion të besueshëm rreth COVID-19 u sfiduan nga lajmet e rreme

Kosovë
Luftimi i lajmeve të rreme përmes edukimit mediatik në Maqedoni

Luftimi i lajmeve të rreme përmes edukimit mediatik në Maqedoni

Maqedonia e Veriut
Tregu medial në Kosovë, i ndjeshëm ndaj artikujve që përmbajnë çrregullime të informacionit

Tregu medial në Kosovë, i ndjeshëm ndaj artikujve që përmbajnë çrregullime të informacionit

Kosovë
“Fantazma e Kievit”, e vërteta e fotos që u shpërnda në media

“Fantazma e Kievit”, e vërteta e fotos që u shpërnda në media

Lajme
Lajmet e rreme mbi sigurinë në Kosovë, kolonel Isufi: Nuk ka vend për asnjë shqetësim

Lajmet e rreme mbi sigurinë në Kosovë, kolonel Isufi: Nuk ka vend për asnjë shqetësim

Siguri
Raportimi për luftën në Ukrainë dhe përdorimi i burimeve në media, diskutimi i plotë në #TelegrafiSpace

Raportimi për luftën në Ukrainë dhe përdorimi i burimeve në media, diskutimi i plotë në #TelegrafiSpace

Kosovë
Ndikimi i Rusisë në rajon, Mehaj: Të jemi të kujdesshëm ndaj ndikimeve keqdashëse të informacionit në rajonin tonë

Ndikimi i Rusisë në rajon, Mehaj: Të jemi të kujdesshëm ndaj ndikimeve keqdashëse të informacionit në rajonin tonë

Kosovë
Brenda ditës, në Kosovë qarkullojnë mbi 30 lajme të rreme për luftën në Ukrainë

Brenda ditës, në Kosovë qarkullojnë mbi 30 lajme të rreme për luftën në Ukrainë

Kosovë
Fake News dhe coronavirusi – si u karakterizua 2021

Fake News dhe coronavirusi – si u karakterizua 2021

Kemajl Berisha
Disa nga lajmet që u përhapën në internet gjatë vitit 2021, por që rezultuan të rreme

Disa nga lajmet që u përhapën në internet gjatë vitit 2021, por që rezultuan të rreme

Nga Bota
KIPRED rreth luftës diplomatike ruse dhe dezinformimit medial: Tregohet qartë synimi për t’i rrënuar themelet e shtetësisë së Kosovës

KIPRED rreth luftës diplomatike ruse dhe dezinformimit medial: Tregohet qartë synimi për t’i rrënuar themelet e shtetësisë së Kosovës

Kosovë
Facebook mbyll ‘Fabrikën ruse të Dezinformimit’ ndaj vaksinave kundër COVID-19

Facebook mbyll ‘Fabrikën ruse të Dezinformimit’ ndaj vaksinave kundër COVID-19

Evropa