LAJMI I FUNDIT:

Kushtetuta e Kosovës

113 Artikuj

Për marrëveshjen finale me Serbinë, nuk nevojitet ndryshimi i Kushtetutës së Kosovës

Për marrëveshjen finale me Serbinë, nuk nevojitet ndryshimi i Kushtetutës së Kosovës

Kosovë
Çfarë parasheh Kushtetuta e Kosovës në rastin kur Presidenti i vendit jep dorëheqje?

Çfarë parasheh Kushtetuta e Kosovës në rastin kur Presidenti i vendit jep dorëheqje?

Kosovë
Lajçak: Kushtetuta nuk është Bibël – Kosova duhet ta ndryshojë atë për Asociacionin

Lajçak: Kushtetuta nuk është Bibël – Kosova duhet ta ndryshojë atë për Asociacionin

Kosovë
Konventa e Stambollit në Kushtetutën e Kosovës – hap i rëndësishëm, implementimi mbetet sfidë

Konventa e Stambollit në Kushtetutën e Kosovës – hap i rëndësishëm, implementimi mbetet sfidë

Kosovë
Osmani për Konventën e Stambollit: Është vetëm një kërkim-falje që nuk arritëm të bëjmë asgjë t`i mbrojmë gratë, përpara se të vriten

Osmani për Konventën e Stambollit: Është vetëm një kërkim-falje që nuk arritëm të bëjmë asgjë t`i mbrojmë gratë, përpara se të vriten

Kosovë
Aliu: Marrëveshja për Ujmanin në kundërshtim me Kushtetutën, përbën një precedent të rrezikshëm

Aliu: Marrëveshja për Ujmanin në kundërshtim me Kushtetutën, përbën një precedent të rrezikshëm

Kosovë
12 vjet nga hyrja në fuqi e Kushtetutës së Kosovës

12 vjet nga hyrja në fuqi e Kushtetutës së Kosovës

Kosovë
Hoti për Qeverinë e re: Asnjë shkronjë e Kushtetutës nuk do të cenohet, përkundrazi, do të respektohet e lartësohet

Hoti për Qeverinë e re: Asnjë shkronjë e Kushtetutës nuk do të cenohet, përkundrazi, do të respektohet e lartësohet

Kosovë
Smaka: LDK do të shkelë Kushtetutën nëse dërgon mandatarin për kryeministër

Smaka: LDK do të shkelë Kushtetutën nëse dërgon mandatarin për kryeministër

Kosovë
Murati: Sot janë dy përvjetorë të rëndësishëm, thyerja e kufirit në Koshare dhe përvjetori i Kushtetutës

Murati: Sot janë dy përvjetorë të rëndësishëm, thyerja e kufirit në Koshare dhe përvjetori i Kushtetutës

Kosovë
Haxhiu: Disa nga nenet e Kushtetutës nuk respektohen përkundër që kanë kaluar 12 vite

Haxhiu: Disa nga nenet e Kushtetutës nuk respektohen përkundër që kanë kaluar 12 vite

Kosovë
Shënohet Dita e Kushtetutës me shkelje kushtetuese

Shënohet Dita e Kushtetutës me shkelje kushtetuese

Kosovë
Dita e Kushtetutës së Kosovës

Dita e Kushtetutës së Kosovës

Kosovë
Limaj: Heshtja e LVV-së duke mos dërguar emrin e mandatarit tek Presidenti, është tërësisht antiligjor

Limaj: Heshtja e LVV-së duke mos dërguar emrin e mandatarit tek Presidenti, është tërësisht antiligjor

Kosovë
Miftaraj: Herën e parë e ka mandatin Vetëvendosje, herën e dytë kushdo që e formon shumicën

Miftaraj: Herën e parë e ka mandatin Vetëvendosje, herën e dytë kushdo që e formon shumicën

Kosovë
LVV: Përpjekja e Thaçit për Qeveri të unitetit, shkel Kushtetutën

LVV: Përpjekja e Thaçit për Qeveri të unitetit, shkel Kushtetutën

Kosovë
Smaka: Formimi i qeverisë së re mund të zgjasë deri në një vit, qeveria në dorëheqje ka të gjitha autorizimet për të marrë vendime

Smaka: Formimi i qeverisë së re mund të zgjasë deri në një vit, qeveria në dorëheqje ka të gjitha autorizimet për të marrë vendime

Xhejlane Kaçiu
Thaçi për tërheqjen e ambasadorëve: Do të vazhdojnë ta kryejnë punën e tyre

Thaçi për tërheqjen e ambasadorëve: Do të vazhdojnë ta kryejnë punën e tyre

Kosovë
Zgjedhja e Qeverisë sipas Kushtetutës – mënyra e funksionimit dhe çfarë ndodhë në rast se nuk merr shumicën e votave të nevojshme

Zgjedhja e Qeverisë sipas Kushtetutës – mënyra e funksionimit dhe çfarë ndodhë në rast se nuk merr shumicën e votave të nevojshme

Kosovë
Smaka: Kushtetuta duhet ndryshuar, s’duhet të ketë vakum juridik

Smaka: Kushtetuta duhet ndryshuar, s’duhet të ketë vakum juridik

Kosovë
Si e parasheh Kushtetuta e Kosovës çështjen e emërimit të mandatarit për kryeministër dhe afatin kohor?

Si e parasheh Kushtetuta e Kosovës çështjen e emërimit të mandatarit për kryeministër dhe afatin kohor?

Mirjeta Hajzeraj
Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1919, 1929, 1939… 2019!

Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1919, 1929, 1939… 2019!

Agron Shala
Viti 1989: Fundi i Luftës së Ftohtë, Kosova dhe fillimi i luftërave në ish-Jugosllavi

Viti 1989: Fundi i Luftës së Ftohtë, Kosova dhe fillimi i luftërave në ish-Jugosllavi

Agron Shala
A do të ketë në Qeveri mohues të shtetit të Kosovës?

A do të ketë në Qeveri mohues të shtetit të Kosovës?

Kosovë