LAJMI I FUNDIT:

Krimet serbe në Kosovë 1998/1999

21 Artikuj

“Gjuanin mbi ne si në kafshë me snajper, automatik e zollë”, i mbijetuari i masakrës së Dubravës rrëfen për tmerrin që ka përjetuar

“Gjuanin mbi ne si në kafshë me snajper, automatik e zollë”, i mbijetuari i masakrës së Dubravës rrëfen për tmerrin që ka përjetuar

Drejtësi
Përkujtohet 24-vjetori i eksodit të vitit 1999, mbi 700 mijë refugjatë nga Kosova u strehuan në Kukës

Përkujtohet 24-vjetori i eksodit të vitit 1999, mbi 700 mijë refugjatë nga Kosova u strehuan në Kukës

Kosovë
​24 vjet nga eksodi i shqiptarëve nga Kosova

​24 vjet nga eksodi i shqiptarëve nga Kosova

Kosovë
Qytetarët kujtojnë momentet e rënda gjatë dëbimit me tren nga forcat serbe

Qytetarët kujtojnë momentet e rënda gjatë dëbimit me tren nga forcat serbe

Kosovë
Bëhen 24 vjet nga masakra në Izbicë

Bëhen 24 vjet nga masakra në Izbicë

Kosovë
Forcat serbe i hapën varrezat civile në Hajvali, për t’i fshehur mes tyre të vrarët e luftës së fundit

Forcat serbe i hapën varrezat civile në Hajvali, për t’i fshehur mes tyre të vrarët e luftës së fundit

Kosovë
Arrestimi i një serbi të dyshuar për krime lufte në Kamenicë, Prokuroria Speciale kërkon paraburgim për të pandehurin

Arrestimi i një serbi të dyshuar për krime lufte në Kamenicë, Prokuroria Speciale kërkon paraburgim për të pandehurin

Drejtësi
Arrestohet një serb për krime lufte kundër popullatës civile në Kamenicë

Arrestohet një serb për krime lufte kundër popullatës civile në Kamenicë

Drejtësi
Rrëfimi për trupat e gjetur në kamionin ngrirës në Danub, Kurti në Vjenë: Nuk do t’i harrojmë kurrë 1133 fëmijët e vrarë gjatë luftës nga regjimi i Serbisë

Rrëfimi për trupat e gjetur në kamionin ngrirës në Danub, Kurti në Vjenë: Nuk do t’i harrojmë kurrë 1133 fëmijët e vrarë gjatë luftës nga regjimi i Serbisë

Kosovë
Krimet serbe në Kosovë, brenda shtëpisë ku u vranë 53 civilë shqiptarë në Poklek

Krimet serbe në Kosovë, brenda shtëpisë ku u vranë 53 civilë shqiptarë në Poklek

Kosovë
Kosova në luftë me kohën për dokumentimin e krimeve serbe

Kosova në luftë me kohën për dokumentimin e krimeve serbe

Kosovë
Svetomir Baçeviq dënohet me pesë vjet burgim për krime lufte në ’98-ën në Bellopojë të Pejës

Svetomir Baçeviq dënohet me pesë vjet burgim për krime lufte në ’98-ën në Bellopojë të Pejës

Drejtësi
Krimet e Serbisë në Kosovë, Kurti: Nuk duhet t’i harrojmë, të kërkojmë të vendoset drejtësia

Krimet e Serbisë në Kosovë, Kurti: Nuk duhet t’i harrojmë, të kërkojmë të vendoset drejtësia

Kosovë
Bëhen 23 vjet nga masakra në Krushë të Madhe

Bëhen 23 vjet nga masakra në Krushë të Madhe

Kosovë
Vulin e quajti “gënjeshtër” masakrën e Reçakut, reagimet ndaj ministrit serb

Vulin e quajti “gënjeshtër” masakrën e Reçakut, reagimet ndaj ministrit serb

Kosovë
BE: Nuk ka vend për ta mohuar apo nënvlerësuar Masakrën e Reçakut

BE: Nuk ka vend për ta mohuar apo nënvlerësuar Masakrën e Reçakut

Kosovë
Praktika e Kosovës për verifikimin e personave të dhunuar gjatë luftës “ndër më të mirat në botë”

Praktika e Kosovës për verifikimin e personave të dhunuar gjatë luftës “ndër më të mirat në botë”

Kosovë
Rivarrosen sot mbetjet mortore të dy personave, 23 vjet pas rrëmbimit dhe zhdukjes së dhunshme nga forcat policore serbe

Rivarrosen sot mbetjet mortore të dy personave, 23 vjet pas rrëmbimit dhe zhdukjes së dhunshme nga forcat policore serbe

Kosovë
Krimet e Serbisë në Kosovë gjatë luftës, numri i të vrarëve, dëshmorëve dhe të zhdukurve në komuna

Krimet e Serbisë në Kosovë gjatë luftës, numri i të vrarëve, dëshmorëve dhe të zhdukurve në komuna

Besnike Salihu
Mbi 13 mijë të vrarë, mbi 400 masakra dhe 6 mijë të zhdukur gjatë luftës – Krimet e Serbisë në Kosovë dhe disa nga masakrat më të rënda

Mbi 13 mijë të vrarë, mbi 400 masakra dhe 6 mijë të zhdukur gjatë luftës – Krimet e Serbisë në Kosovë dhe disa nga masakrat më të rënda

Besnike Salihu
Haradinaj në përurimin e librit që dëshmon krimet serbe: Libër që flet me gjuhën e argumenteve

Haradinaj në përurimin e librit që dëshmon krimet serbe: Libër që flet me gjuhën e argumenteve

Kosovë