LAJMI I FUNDIT:

Krimet e komunizmit

177 Artikuj

Gazetarja që e varin lakuriq për ta bërë shembull të torturës mizore

Gazetarja që e varin lakuriq për ta bërë shembull të torturës mizore

Fakte
Kisha Katolike në Shqipëri rihap debatin për simbolet komuniste

Kisha Katolike në Shqipëri rihap debatin për simbolet komuniste

Shqipëri
Fjalët e fundit të Gjon Destanishës, para ekzekutimit në Prishtinë: Rrnoftë Shqipnia, rrnoftë Flamuri kombëtar!

Fjalët e fundit të Gjon Destanishës, para ekzekutimit në Prishtinë: Rrnoftë Shqipnia, rrnoftë Flamuri kombëtar!

Histori
Urrejtja e Jovanka Brozit për Fadil Hoxhën

Urrejtja e Jovanka Brozit për Fadil Hoxhën

Fakte
Udhëtimi në Shqipëri më 1987, si një kthim prapa në kohë

Udhëtimi në Shqipëri më 1987, si një kthim prapa në kohë

Fakte
Revolucioni Kulturor i Kinës dhe tmerri i turmave

Revolucioni Kulturor i Kinës dhe tmerri i turmave

Histori
Vëllait tim

Vëllait tim

Fjala+
Diktatura pa humor ose mungesa e barsoletave shqiptare mbi socializmin

Diktatura pa humor ose mungesa e barsoletave shqiptare mbi socializmin

Analiza
Shqipëria komuniste dhe “mëkatet” e Gjergj Bubanit: Shkroi shumë për Kosovën!

Shqipëria komuniste dhe “mëkatet” e Gjergj Bubanit: Shkroi shumë për Kosovën!

Fakte
Biblioteka e Tabakëve në Shkodër

Biblioteka e Tabakëve në Shkodër

Fakte
Kina po e zhbënë Tibetin

Kina po e zhbënë Tibetin

Opinione
E, ç’do të themi për Kasëm Trebeshinën?

E, ç’do të themi për Kasëm Trebeshinën?

Analiza
Shqiptarët që ndaloheshin të hynin në Shqipëri deri më 1991

Shqiptarët që ndaloheshin të hynin në Shqipëri deri më 1991

Fakte
Nëse do ta njihnim më mirë historinë, do ta lexonim më mirë të tashmen

Nëse do ta njihnim më mirë historinë, do ta lexonim më mirë të tashmen

Fakte
Didaktikë historie

Didaktikë historie

Fakte
Shqipëria komuniste, tatimi për beqarët dhe ndalesat për dasmat me vello dhe stoli

Shqipëria komuniste, tatimi për beqarët dhe ndalesat për dasmat me vello dhe stoli

Fakte
Kafka i Kunderës

Kafka i Kunderës

Cult+
Ju ka dalë “urbanizmi” – internimi!

Ju ka dalë “urbanizmi” – internimi!

Cult+
Masakra në Lushnje e kryer nga Dushan Mugosha dhe Mehmet Shehu

Masakra në Lushnje e kryer nga Dushan Mugosha dhe Mehmet Shehu

Fakte
Kina dhe profecia e tejkaluar oruelliane

Kina dhe profecia e tejkaluar oruelliane

Cult+
Enveri e donte Musinenë, por u refuzua dhe ai u hakmor?!

Enveri e donte Musinenë, por u refuzua dhe ai u hakmor?!

Cult+
Torturat e tmerrshme që përdorën komunistët në Shqipëri

Torturat e tmerrshme që përdorën komunistët në Shqipëri

Fakte
Dëshmia e Qazim Vulës, për vrasjen e Milladin Popoviqit

Dëshmia e Qazim Vulës, për vrasjen e Milladin Popoviqit

Fakte
Nëse Rusia ka të ardhme, duhet të bëhet shtet tjetër

Nëse Rusia ka të ardhme, duhet të bëhet shtet tjetër

Fakte