LAJMI I FUNDIT:

Kongresi i Manastirit

32 Artikuj

Komisia Letrare e Shkodrës dhe shqipja standarde

Komisia Letrare e Shkodrës dhe shqipja standarde

Analiza
Në prag të Ditës së Alfabetit, shqetësime për përdhosjen e shqipes në Maqedoni

Në prag të Ditës së Alfabetit, shqetësime për përdhosjen e shqipes në Maqedoni

Maqedonia e Veriut
Kujtime për Kongresin e Manastirit: Si do ta bajmë Shqypninë kur na nuk duem me u marrë vesht ndërmjet vedit

Kujtime për Kongresin e Manastirit: Si do ta bajmë Shqypninë kur na nuk duem me u marrë vesht ndërmjet vedit

Histori
Osmani në 113-vjetorin e Kongresit të Manastirit: Gjuha shqipe është e lidhur ngushtë me ekzistencën tonë kombëtare

Osmani në 113-vjetorin e Kongresit të Manastirit: Gjuha shqipe është e lidhur ngushtë me ekzistencën tonë kombëtare

Kosovë
113 vjetori i Kongresit të Manastirit – Shumë pengesa për zbatimin e ligjit për përdorimin e gjuhëve në Maqedoni

113 vjetori i Kongresit të Manastirit – Shumë pengesa për zbatimin e ligjit për përdorimin e gjuhëve në Maqedoni

Maqedonia e Veriut
Shqipja, gjuhë burokratike e jo letrare

Shqipja, gjuhë burokratike e jo letrare

Cult+
Kush e hartoi alfabetin e gjuhës shqipe?

Kush e hartoi alfabetin e gjuhës shqipe?

Fakte
Fuqia e fjalës së Fishtës në Kongresin e Manastirit dhe reagimi i hoxhës Hafiz Ibrahimi

Fuqia e fjalës së Fishtës në Kongresin e Manastirit dhe reagimi i hoxhës Hafiz Ibrahimi

Cult+
Muzeu i Alfabetit në gjendje të rëndë, manifestimi qendror zhvendoset në kryeqendër

Muzeu i Alfabetit në gjendje të rëndë, manifestimi qendror zhvendoset në kryeqendër

Maqedonia e Veriut
111 vjet nga Kongresi i Manastirit

111 vjet nga Kongresi i Manastirit

Maqedonia e Veriut
“Ditët e Alfabetit”

“Ditët e Alfabetit”

Cult+
Haradinaj: Kongresi i Manastirit, shtylla e një fillimi shumë të rëndësishëm në identitetin shqiptar

Haradinaj: Kongresi i Manastirit, shtylla e një fillimi shumë të rëndësishëm në identitetin shqiptar

Kosovë
111 vjet nga Kongresi i Alfabetit

111 vjet nga Kongresi i Alfabetit

Kosovë
Dokumenti me alfabet shqip, 49 vjet para Kongresit të Manastirit

Dokumenti me alfabet shqip, 49 vjet para Kongresit të Manastirit

Cult+
Dokumenti i vitit 1881, sipas Alfabetit të vitit 1908: “Kush ep çiken n’turq, asht i djegun e i pjekun e i dalun”

Dokumenti i vitit 1881, sipas Alfabetit të vitit 1908: “Kush ep çiken n’turq, asht i djegun e i pjekun e i dalun”

Cult+
Në Kalanë e Tiranës, ekspozita “Një Komb, një Abc”

Në Kalanë e Tiranës, ekspozita “Një Komb, një Abc”

Cult+
Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1918, 1928, 1938… 2018! (Foto)

Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1918, 1928, 1938… 2018! (Foto)

Agron Shala
Viti 1968: Demonstratat, për ndryshim…

Viti 1968: Demonstratat, për ndryshim…

Agron Shala
Parashqevi Qiriazi, Kongresi i Manastirit dhe “Himni i Alfabetit” me burim nga Kolegji Yale

Parashqevi Qiriazi, Kongresi i Manastirit dhe “Himni i Alfabetit” me burim nga Kolegji Yale

Histori
“Shqipja, gjuhë e një popullsie retorësh në Mesdhe”!

“Shqipja, gjuhë e një popullsie retorësh në Mesdhe”!

Cult+
Akademi solemne në Muzeun e Alfabetit shqip me rastin e 22 Nëntorit

Akademi solemne në Muzeun e Alfabetit shqip me rastin e 22 Nëntorit

Amir Jakupi
Meta shpërndan 110 Abetare në 110-vjetorin e Kongresit të Manastirit

Meta shpërndan 110 Abetare në 110-vjetorin e Kongresit të Manastirit

Shqipëri
Sot mbushen 110 vjet nga Kongresi i Alfabetit

Sot mbushen 110 vjet nga Kongresi i Alfabetit

Cult+
“Kongresi i Manastirit – Rruga drejt bashkimit kombëtar”

“Kongresi i Manastirit – Rruga drejt bashkimit kombëtar”

Cult+