LAJMI I FUNDIT:

Kompozitor

19 Artikuj

Saint-Saëns, kompozitori i anashkaluar që meriton një rivlerësim

Saint-Saëns, kompozitori i anashkaluar që meriton një rivlerësim

Muzika
Për partiturën e baletit të parë shqiptar, “Halili dhe Hajria”

Për partiturën e baletit të parë shqiptar, “Halili dhe Hajria”

Cult+
Takimet me muzikologun e shquar, përpara një filxhani kafeje

Takimet me muzikologun e shquar, përpara një filxhani kafeje

Muzika
Mark Kaftalli apo “Paganini” shqiptar

Mark Kaftalli apo “Paganini” shqiptar

Cult+
Kur Tish Daija mësonte nga Dmitri Shostakovich

Kur Tish Daija mësonte nga Dmitri Shostakovich

Cult+
Simon Gjoni dhe historia e këngës “Lule bore”

Simon Gjoni dhe historia e këngës “Lule bore”

Muzika
Vepra e Mendi Mengjiqit, do të ekzekutohet në Korën e Jugut

Vepra e Mendi Mengjiqit, do të ekzekutohet në Korën e Jugut

Cult+
Portret i muzikantit Ramadan Sokoli: Krijime dhe flijime

Portret i muzikantit Ramadan Sokoli: Krijime dhe flijime

Muzika
Pesëdhjetë vjet pas, rrëfimi për albumin revolucionar të Miles Davisit: Tingëllonte si e ardhmja!

Pesëdhjetë vjet pas, rrëfimi për albumin revolucionar të Miles Davisit: Tingëllonte si e ardhmja!

Muzika
Shoku Enver, operat nuk janë si bukët që i fut në furrë!

Shoku Enver, operat nuk janë si bukët që i fut në furrë!

Muzika
“La Folia”, muzika më me ndikim në histori

“La Folia”, muzika më me ndikim në histori

Muzika
Kuptimi dhe bukuria e dorëshkrimeve

Kuptimi dhe bukuria e dorëshkrimeve

Fjala+
Rafet Rudi në Tiranë, jep premierën e koncertit “Cresendo Musicale”

Rafet Rudi në Tiranë, jep premierën e koncertit “Cresendo Musicale”

Cult+
Vdes kompozitori Michel Legrand

Vdes kompozitori Michel Legrand

Cult+
Arti shqiptar në zie, ndahet nga jeta kompozitori i njohur

Arti shqiptar në zie, ndahet nga jeta kompozitori i njohur

Cult+
Përvjetori i 60-të i “Mrikës” – operës së parë shqiptare

Përvjetori i 60-të i “Mrikës” – operës së parë shqiptare

Cult+
Manifestime për 90 vjetorin e lindjes së Morricones

Manifestime për 90 vjetorin e lindjes së Morricones

Cult+
Muzika, politika dhe antisemitizmi i Wagnerit

Muzika, politika dhe antisemitizmi i Wagnerit

Fakte
Gjeniu Leonard Bernstein

Gjeniu Leonard Bernstein

Muzika