Katar 2022

Katar 2022

“Katar 2022” është edicion i 22-të i FIFA-s për Kupën e Botës që do të mbahet këtë vit në Katar, dhe që organizohet çdo katër vjet si kontetim i ekipeve kombëtare.

Edicioni i sivjetmë zhvillohet nga 20 nëntor deri më 18 dhjetor dhe do të jetë Kupa e parë e Botës që do të mbahet në botën arabe dhe Kupa e dytë e Botës e mbajtur tërësisht në Azi pas turneut të vitit 2002 në Korenë e Jugut dhe Japoni.

Turneu do të jetë i fundit me 32 ekipe pjesëmarrëse, pasi formati do të rritet në 48 ekipe për turneun e vitit 2026 që do të zhvillohet në Shtetet e Bashkuara, Meksikë dhe Kanada.

 

2155 Artikuj