LAJMI I FUNDIT:

Kanuni i Lekë Dukagjinit

15 Artikuj

Komponentët homerikë në Kanunin e Lekë Dukagjinit

Komponentët homerikë në Kanunin e Lekë Dukagjinit

Analiza
Kanuni, “një botë e mbyllur”

Kanuni, “një botë e mbyllur”

Fakte
Pleqnari nga Peja që bëri “msitin” në 120 martesa: Vjehrrat, shkaktaret kryesore të divorceve në Kosovë

Pleqnari nga Peja që bëri “msitin” në 120 martesa: Vjehrrat, shkaktaret kryesore të divorceve në Kosovë

Kosovë
Sondazh nga Pyper: 31.51 për qind e të anketuarve mendojnë se jeta në Kosovë do të ishte deri diku më e mirë sikur të vlente Kanuni në vend të ligjit

Sondazh nga Pyper: 31.51 për qind e të anketuarve mendojnë se jeta në Kosovë do të ishte deri diku më e mirë sikur të vlente Kanuni në vend të ligjit

Pyper
Fishta, për Kanunin dhe gjakmarrjen

Fishta, për Kanunin dhe gjakmarrjen

Fakte
Kanuni dhe pesha e gurit

Kanuni dhe pesha e gurit

Fakte
“12 fiset shqiptare sipas Kanunit të Lekë Dukagjini”

“12 fiset shqiptare sipas Kanunit të Lekë Dukagjini”

Cult+
(Foto: Screenshot/YouTube/Shpk Nazi)

Kush i ka shkruar librat e Dukagjinit?! Ky është mendimi i aktorëve të “ShPK Nazi”

TV / Film
Çfarë u ndodhte burrave të veriut nëse nuk merrnin hak?

Çfarë u ndodhte burrave të veriut nëse nuk merrnin hak?

Fakte
Pse në veri, burrat qëllonin me armë pranë kokës së gruas?

Pse në veri, burrat qëllonin me armë pranë kokës së gruas?

Fakte
“Duhet të derdhet gjaku”, i ka thënë babai i saj në telefon: Rrëfimi i kosovares që u martua në Zvicër, martesë që rezultoi e dështuar

“Duhet të derdhet gjaku”, i ka thënë babai i saj në telefon: Rrëfimi i kosovares që u martua në Zvicër, martesë që rezultoi e dështuar

Sociale
Keqinterpretimi i të drejtës zakonore: Kanuni nuk lejonte gjuajtjen me armë në ahengje

Keqinterpretimi i të drejtës zakonore: Kanuni nuk lejonte gjuajtjen me armë në ahengje

Analiza
“Kanuni i Lekë Dukagjinit” në gjuhën gjermane

“Kanuni i Lekë Dukagjinit” në gjuhën gjermane

Kosovë
BBC: Fëmijët në Shqipëri të bllokuar nga gjakmarrja

BBC: Fëmijët në Shqipëri të bllokuar nga gjakmarrja

Shqipëri
Ja vlerësimi i Sulejman Rexhepit kur pyetet për Kanunin e Lekë Dukagjinit

Ja vlerësimi i Sulejman Rexhepit kur pyetet për Kanunin e Lekë Dukagjinit

Venhar Ramadani