LAJMI I FUNDIT:

Kanali i Suezit

45 Artikuj

Stuhia e madhe e rërës përfshin Kanalin e Suezit në Egjipt

Stuhia e madhe e rërës përfshin Kanalin e Suezit në Egjipt

Nga Bota
Pas “bllokimit” në kanalin e Suezit rikthehet në qarkullim anija me 65,000 ton misër nga Ukraina

Pas “bllokimit” në kanalin e Suezit rikthehet në qarkullim anija me 65,000 ton misër nga Ukraina

Nga Bota
Ndodhi sërish, një anije tjetër bllokoi përkohësisht Kanalin e Suezit – Affinity V vazhdoi lundrimin pas pesë orëve

Ndodhi sërish, një anije tjetër bllokoi përkohësisht Kanalin e Suezit – Affinity V vazhdoi lundrimin pas pesë orëve

Azia
Egjipti thotë se janë vrarë 11 persona që po mbronin stacionin e pompimit të ujit në lindje të Kanalit të Suezit

Egjipti thotë se janë vrarë 11 persona që po mbronin stacionin e pompimit të ujit në lindje të Kanalit të Suezit

Afrika
Fotografi të “Ever Given” që zbulojnë dëmet që pësoi pas bllokimit të Kanalit të Suezit

Fotografi të “Ever Given” që zbulojnë dëmet që pësoi pas bllokimit të Kanalit të Suezit

Nga Bota
Kanali i Suezit u bllokua përsëri, këtë herë vetëm për pak kohë

Kanali i Suezit u bllokua përsëri, këtë herë vetëm për pak kohë

Afrika
Anija që e kishte bllokuar Kanalin e Suezit, sot e kaloi atë rrugë detare pa problem

Anija që e kishte bllokuar Kanalin e Suezit, sot e kaloi atë rrugë detare pa problem

Afrika
Pas katër muajsh, lirohet anija që ishte bllokuar në Suez – flitet për një shumë qindra miliona dollarë kompensime

Pas katër muajsh, lirohet anija që ishte bllokuar në Suez – flitet për një shumë qindra miliona dollarë kompensime

Nga Bota
Arrihet marrëveshja për kompensimin pas bllokimit të Kanalit të Suezit

Arrihet marrëveshja për kompensimin pas bllokimit të Kanalit të Suezit

Afrika
Kanali i Suezit vazhdon të mbajë të bllokuar miliona dollarë produkte të disa kompanive evropiane

Kanali i Suezit vazhdon të mbajë të bllokuar miliona dollarë produkte të disa kompanive evropiane

Botë
Autoritetet duan ta zgjerojnë Kanalin e Suezit pas ngjarjes me anijen Ever Given

Autoritetet duan ta zgjerojnë Kanalin e Suezit pas ngjarjes me anijen Ever Given

Afrika
Egjipti sekuestron anijen “Ever Given”

Egjipti sekuestron anijen “Ever Given”

Azia
Egjipti kërkon dëmshpërblim prej 900 milionë dollarëve shkaku i bllokimit të Kanalit të Suezit

Egjipti kërkon dëmshpërblim prej 900 milionë dollarëve shkaku i bllokimit të Kanalit të Suezit

Afrika
Djali që ngiste ekskavatorin për të çliruar anijen Ever Given thotë se ai bëri vetëm 3 orë gjumë në natë dhe nuk është paguar ende

Djali që ngiste ekskavatorin për të çliruar anijen Ever Given thotë se ai bëri vetëm 3 orë gjumë në natë dhe nuk është paguar ende

Kuriozitete
Sërish probleme në Kanalin e Suezit

Sërish probleme në Kanalin e Suezit

Azia
Marinarja e re akuzohet për bllokimin e Kanalit të Suezit

Marinarja e re akuzohet për bllokimin e Kanalit të Suezit

Azia
Nga këto pesë kanale e ngushtica varet tregtia botërore, një pengesë e vogël do të nënkuptonte katastrofë ekonomike

Nga këto pesë kanale e ngushtica varet tregtia botërore, një pengesë e vogël do të nënkuptonte katastrofë ekonomike

Azia
Ndërsa ‘Ever Given’ është liruar, fotot e anijeve që presin të hyjnë në Kanalin e Suezit bëhen virale

Ndërsa ‘Ever Given’ është liruar, fotot e anijeve që presin të hyjnë në Kanalin e Suezit bëhen virale

Kuriozitete
Kriza e Kanalit të Suezit ka përfunduar, koha për të llogaritur dëmet

Kriza e Kanalit të Suezit ka përfunduar, koha për të llogaritur dëmet

Botë
Kush e ndërtoi Kanalin e Suezit dhe pse?

Kush e ndërtoi Kanalin e Suezit dhe pse?

Azia
Ajo sërish po lëviz! Por, cilat leksione na i dha bllokimi i anijes te Kanali i Suezit?

Ajo sërish po lëviz! Por, cilat leksione na i dha bllokimi i anijes te Kanali i Suezit?

Nga Bota
Nis lëvizja e anijeve në Kanalin e Suezit

Nis lëvizja e anijeve në Kanalin e Suezit

Azia
Anija masive “zhvendoset tërësisht”, pritet rifillimi i trafikut përmes Kanalit të Suezit

Anija masive “zhvendoset tërësisht”, pritet rifillimi i trafikut përmes Kanalit të Suezit

Nga Bota
Ishte bllokuar për rreth një javë në Kanalin e Suezit, momenti kur anija gjigante fillon të ‘notojë’ përsëri

Ishte bllokuar për rreth një javë në Kanalin e Suezit, momenti kur anija gjigante fillon të ‘notojë’ përsëri

Nga Bota