LAJMI I FUNDIT:

James Joyce

20 Artikuj

Artisti gjerman dhe makthet nga të cilat nuk mund të shpëtojë

Artisti gjerman dhe makthet nga të cilat nuk mund të shpëtojë

PamArt
“Uliksi” – romani “katedrale”

“Uliksi” – romani “katedrale”

Analiza
Derisa Tyson Fury po e fyente në fytyrë, Oleksandr Usyk pranoi një telefonatë në “Tottenham Hotspur Stadium”

Derisa Tyson Fury po e fyente në fytyrë, Oleksandr Usyk pranoi një telefonatë në “Tottenham Hotspur Stadium”

Boks
“Uliksi” i Xhejms Xhojsit mbush 100 vjet

“Uliksi” i Xhejms Xhojsit mbush 100 vjet

Cult+
Xhojsi dhe Uliksi: I rrezikshëm, soditës, sfidues, emocionues …

Xhojsi dhe Uliksi: I rrezikshëm, soditës, sfidues, emocionues …

Fakte
Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1921, 1931, 1941 … 2021!?

Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1921, 1931, 1941 … 2021!?

Agron Shala
Për kultin e librit

Për kultin e librit

Fjala+
Viti 1941: Shqipëria i shpall luftë BRSS-së, fillon periudha e njohur si “Tri ditë Shipni”

Viti 1941: Shqipëria i shpall luftë BRSS-së, fillon periudha e njohur si “Tri ditë Shipni”

Agron Shala
MOS U TRISHTO

MOS U TRISHTO

Poezi
Romani që ndryshoi mënyrën se si e perceptojmë kohën

Romani që ndryshoi mënyrën se si e perceptojmë kohën

Analiza
BURG I ËMBËL

BURG I ËMBËL

Poezi
Himni për lumturinë i Henry Millerit

Himni për lumturinë i Henry Millerit

Analiza
Historia e shëmtisë

Historia e shëmtisë

Fakte
Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1919, 1929, 1939… 2019!

Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1919, 1929, 1939… 2019!

Agron Shala
Viti 1919: Konferenca e padrejtësive

Viti 1919: Konferenca e padrejtësive

Agron Shala
Irlandezët kërkojnë që Joyce të rivarroset në Dublin

Irlandezët kërkojnë që Joyce të rivarroset në Dublin

Cult+
ROMANI

ROMANI

Analiza
ECCE PUER

ECCE PUER

Poezi
NËNA

NËNA

Fjala+
“Gjeniu i fundit i madh – Xhojsi i mallkuar”!

“Gjeniu i fundit i madh – Xhojsi i mallkuar”!

Fjala+