LAJMI I FUNDIT:

Instituti i Kosovës për Drejtësi

66 Artikuj

IKD: Këshilli Gjyqësor dhe Këshilli Prokurorial cenojnë integritetin e tyre

IKD: Këshilli Gjyqësor dhe Këshilli Prokurorial cenojnë integritetin e tyre

Drejtësi
IKD: Anëtarë të Këshillit Gjyqësor dhe Këshillit Prokurorial vazhdojnë të marrin shtesa dhe të avancohen në kundërshtim me ligjin

IKD: Anëtarë të Këshillit Gjyqësor dhe Këshillit Prokurorial vazhdojnë të marrin shtesa dhe të avancohen në kundërshtim me ligjin

Drejtësi
​Shoqëria civile kërkon të tërhiqet iniciativa për ndryshimin e Ligjit për Zgjedhjet e Përgjithshme

​Shoqëria civile kërkon të tërhiqet iniciativa për ndryshimin e Ligjit për Zgjedhjet e Përgjithshme

Politikë
IKD: Gjykatësit e Supremes vazhdojnë të marrin shtesa në kundërshtim me ligjin (Infografikë)

IKD: Gjykatësit e Supremes vazhdojnë të marrin shtesa në kundërshtim me ligjin (Infografikë)

Drejtësi
IKD: Kuvendi do të përfaqësohet nga 14 deputetë që kanë aktakuza aktive

IKD: Kuvendi do të përfaqësohet nga 14 deputetë që kanë aktakuza aktive

Kosovë
Miftaraj: Me paratë e shtetit, partitë politike i paguajnë edhe dënimet për shkeljet gjatë fushatës zgjedhore

Miftaraj: Me paratë e shtetit, partitë politike i paguajnë edhe dënimet për shkeljet gjatë fushatës zgjedhore

Kosovë
QNJ-IKD: MPMS gjatë pandemisë shkeli të drejtat e personave me nevoja të veçanta

QNJ-IKD: MPMS gjatë pandemisë shkeli të drejtat e personave me nevoja të veçanta

Kosovë
Rezniqi: Pasuria e krijuar pas martesës u takon dy bashkëshortëve, barabartë – pavarësisht në emrin e kujt është e regjistruar

Rezniqi: Pasuria e krijuar pas martesës u takon dy bashkëshortëve, barabartë – pavarësisht në emrin e kujt është e regjistruar

Kosovë
Shumëfishohet numri i pronave të përbashkëta të bashkëshortëve, për katër vite arrin në 7,417

Shumëfishohet numri i pronave të përbashkëta të bashkëshortëve, për katër vite arrin në 7,417

Xhejlane Kaçiu
IKD reagon ndaj disa vendimeve të Këshillit Gjyqësor të Kosovës

IKD reagon ndaj disa vendimeve të Këshillit Gjyqësor të Kosovës

Kosovë
Miftaraj: Qeveria e Kosovës po i detyron mërgimtarët ta bëjnë testin e COVID-19, brenda ditës do të mblidhen 780 mijë euro

Miftaraj: Qeveria e Kosovës po i detyron mërgimtarët ta bëjnë testin e COVID-19, brenda ditës do të mblidhen 780 mijë euro

Kosovë
Instituti i Kosovës për Drejtësi: Disa gjyqtarë tregojnë qasje selektive dhe trajtim të pabarabartë të palëve

Instituti i Kosovës për Drejtësi: Disa gjyqtarë tregojnë qasje selektive dhe trajtim të pabarabartë të palëve

Kosovë
IKD: Gjykatësit e caktuar favorizojnë politikanët e akuzuar

IKD: Gjykatësit e caktuar favorizojnë politikanët e akuzuar

Drejtësi
Gjykata Supreme konfirmon se gjykatat duhet t’i obligojnë veteranët e rrejshëm, t’i kthejnë pensionet e marra në mënyrë të paligjshme

Gjykata Supreme konfirmon se gjykatat duhet t’i obligojnë veteranët e rrejshëm, t’i kthejnë pensionet e marra në mënyrë të paligjshme

Drejtësi
IKD: Llogaridhënia e gjykatësve dhe prokurorëve po sfidohet nga mungesa e vullnetit, amnistimi i shkeljeve dhe qasja selektive e sistemit të drejtësisë

IKD: Llogaridhënia e gjykatësve dhe prokurorëve po sfidohet nga mungesa e vullnetit, amnistimi i shkeljeve dhe qasja selektive e sistemit të drejtësisë

Kosovë
IKD: Qytetarët ende nuk janë të informuar për dënimet që parashihen me ligjin e ri

IKD: Qytetarët ende nuk janë të informuar për dënimet që parashihen me ligjin e ri

Kosovë
Nga shoqëria civile thonë se ligji nuk njeh borde të përkohshme

Nga shoqëria civile thonë se ligji nuk njeh borde të përkohshme

Kosovë
Gjykatat dështuan në realizimin e Programit për Kompensimin e Viktimave të Krimit

Gjykatat dështuan në realizimin e Programit për Kompensimin e Viktimave të Krimit

Kosovë
IKD: E papranueshme që në cilindo kabinet qeverisës të ketë persona që kanë probleme me ligjin

IKD: E papranueshme që në cilindo kabinet qeverisës të ketë persona që kanë probleme me ligjin

Kosovë
Presioni ndaj Kushtetueses, analistët: Edhe deklaratat publike, komentimet e vendimeve janë ndikim mbi gjykatën

Presioni ndaj Kushtetueses, analistët: Edhe deklaratat publike, komentimet e vendimeve janë ndikim mbi gjykatën

Xhejlane Kaçiu
​IKD: KGJK dhe KPK po cenojnë legjitimitetin dhe efikasitetin e tyre

​IKD: KGJK dhe KPK po cenojnë legjitimitetin dhe efikasitetin e tyre

Kosovë
IKD reagon ndaj KPM-së, e cila përmes ndryshimeve në Draft Kodin e Etikës tenton të kufizojë mediat që të raportojnë nga seancat gjyqësore

IKD reagon ndaj KPM-së, e cila përmes ndryshimeve në Draft Kodin e Etikës tenton të kufizojë mediat që të raportojnë nga seancat gjyqësore

Kosovë
IKD reagon pas emërimit të Kryeprokurorit të Prokurorisë Speciale dhe të Prokurorisë Themelore në Prishtinë

IKD reagon pas emërimit të Kryeprokurorit të Prokurorisë Speciale dhe të Prokurorisë Themelore në Prishtinë

Kosovë
IKD dënon sulmin fizik ndaj gjyqtarit Rifat Bllata, sulmuesi të nxirret para drejtësisë

IKD dënon sulmin fizik ndaj gjyqtarit Rifat Bllata, sulmuesi të nxirret para drejtësisë

Kosovë