LAJMI I FUNDIT:

Instituti i Kosovës për Drejtësi

62 Artikuj

Tre konkurse të dështuara për Avokatin e Përgjithshëm të Shtetit, kritika nga shoqëria civile

Tre konkurse të dështuara për Avokatin e Përgjithshëm të Shtetit, kritika nga shoqëria civile

Drejtësi
​Mazhoranca me minimumin e numrave në Kuvend

​Mazhoranca me minimumin e numrave në Kuvend

Kosovë
IKD: Kuvendi u injorua nga Qeveria

IKD: Kuvendi u injorua nga Qeveria

Kosovë
Vendimi i Kushtetueses për Sebahate Morinën, IKD: E çuditshme sesi nuk reaguan krerët e shtetit

Vendimi i Kushtetueses për Sebahate Morinën, IKD: E çuditshme sesi nuk reaguan krerët e shtetit

Kosovë
Miftaraj për “Kobrën”: Prokuroria dhe Gjykata në Prizren e kanë falur 16 herë me dënime amnistuese

Miftaraj për “Kobrën”: Prokuroria dhe Gjykata në Prizren e kanë falur 16 herë me dënime amnistuese

Kosovë
Hapet rruga për kthimin e serbëve në institucione, Kurti pesimist

Hapet rruga për kthimin e serbëve në institucione, Kurti pesimist

Kosovë
IKD: Kuvendi të refuzojë Projektligjin për KPMSHCK

IKD: Kuvendi të refuzojë Projektligjin për KPMSHCK

Kosovë
Miftaraj: Mos ekzekutimi i pagave për grevistët është në kundërshtim me ligjin

Miftaraj: Mos ekzekutimi i pagave për grevistët është në kundërshtim me ligjin

Financa
IKD: Gjykata në Gjakovë më efikasja në zgjidhjen e lëndëve të krimeve të rënda, më së dobëti Gjilani

IKD: Gjykata në Gjakovë më efikasja në zgjidhjen e lëndëve të krimeve të rënda, më së dobëti Gjilani

Kosovë
Zvarritet përzgjedhja e dy gjyqtarëve të Kushtetueses, dyshime për pazare politike

Zvarritet përzgjedhja e dy gjyqtarëve të Kushtetueses, dyshime për pazare politike

Drejtësi
​Lansohet platforma online për ndihmë juridike falas, së shpejti strategjia nacionale kundër dhunës në familje

​Lansohet platforma online për ndihmë juridike falas, së shpejti strategjia nacionale kundër dhunës në familje

Kosovë
Shqetësime për dënimet e ulëta ndaj ushtruesve të dhunës në Kosovë

Shqetësime për dënimet e ulëta ndaj ushtruesve të dhunës në Kosovë

Drejtësi
IKD fton Ministrinë e Drejtësisë dhe Këshillin Prokurorial të ndalin akuzat e ndërsjella – të vazhdojnë bashkëpunimin për reformat në drejtësi

IKD fton Ministrinë e Drejtësisë dhe Këshillin Prokurorial të ndalin akuzat e ndërsjella – të vazhdojnë bashkëpunimin për reformat në drejtësi

Drejtësi
​IKD kërkon transparencë në procesin e përzgjedhjes së anëtarëve të KPM-së

​IKD kërkon transparencë në procesin e përzgjedhjes së anëtarëve të KPM-së

Kosovë
IKD reagon lidhur me mungesën e transparencës dhe llogaridhënies në procesin e emërimit të kandidatëve për KPM

IKD reagon lidhur me mungesën e transparencës dhe llogaridhënies në procesin e emërimit të kandidatëve për KPM

Kosovë
Miftaraj: Vullnetin që e kishte në opozitë, LVV nuk po e ka në pushtet

Miftaraj: Vullnetin që e kishte në opozitë, LVV nuk po e ka në pushtet

Kosovë
Organizatat e shoqërisë civile kundërshtojnë shkarkimin e Kryetares së KQZ-së

Organizatat e shoqërisë civile kundërshtojnë shkarkimin e Kryetares së KQZ-së

Kosovë
IKD: Ndryshimi i Ligjit për Liritë Fetare të rregullojë statusin e bashkësive fetare

IKD: Ndryshimi i Ligjit për Liritë Fetare të rregullojë statusin e bashkësive fetare

Kosovë
Miftaraj: E trishtë të shohësh Vetëvendosjen që vazhdon me kapjen e institucioneve dhe shkeljen flagrante të ligjit

Miftaraj: E trishtë të shohësh Vetëvendosjen që vazhdon me kapjen e institucioneve dhe shkeljen flagrante të ligjit

Drejtësi
IKD: Problemet e sistemit të drejtësisë krijojnë dëme të veçanta për viktimat e krimeve seksuale

IKD: Problemet e sistemit të drejtësisë krijojnë dëme të veçanta për viktimat e krimeve seksuale

Drejtësi
IKD: Këshilli Gjyqësor dhe Këshilli Prokurorial cenojnë integritetin e tyre

IKD: Këshilli Gjyqësor dhe Këshilli Prokurorial cenojnë integritetin e tyre

Drejtësi
IKD: Anëtarë të Këshillit Gjyqësor dhe Këshillit Prokurorial vazhdojnë të marrin shtesa dhe të avancohen në kundërshtim me ligjin

IKD: Anëtarë të Këshillit Gjyqësor dhe Këshillit Prokurorial vazhdojnë të marrin shtesa dhe të avancohen në kundërshtim me ligjin

Drejtësi
​Shoqëria civile kërkon të tërhiqet iniciativa për ndryshimin e Ligjit për Zgjedhjet e Përgjithshme

​Shoqëria civile kërkon të tërhiqet iniciativa për ndryshimin e Ligjit për Zgjedhjet e Përgjithshme

Politikë
IKD: Gjykatësit e Supremes vazhdojnë të marrin shtesa në kundërshtim me ligjin (Infografikë)

IKD: Gjykatësit e Supremes vazhdojnë të marrin shtesa në kundërshtim me ligjin (Infografikë)

Drejtësi