LAJMI I FUNDIT:

Iliria

47 Artikuj

Dolia e verës, dëshmi e tregtisë në portin e Durrësit antik

Dolia e verës, dëshmi e tregtisë në portin e Durrësit antik

Cult+
Muret antike të Çukës

Muret antike të Çukës

Cult+
Varri monumental i Persqopit

Varri monumental i Persqopit

Cult+
Perandorët dhe strategët ilirë të Romës

Perandorët dhe strategët ilirë të Romës

Histori
Beteja ilire, e vetmja disfatë e Lekës së Madh (Video)

Beteja ilire, e vetmja disfatë e Lekës së Madh (Video)

Histori
Gjurmë tjera ilire, në qytetin e lashtë të Diokleas

Gjurmë tjera ilire, në qytetin e lashtë të Diokleas

Cult+
Udhëtim virtual në mozaikët e Apolonisë

Udhëtim virtual në mozaikët e Apolonisë

Cult+
Vikingët dhe arbërit!

Vikingët dhe arbërit!

Histori
Drejt Meteonit, kryeqendrës së Labeatëve

Drejt Meteonit, kryeqendrës së Labeatëve

Cult+
Iliria në mbretërimin e Bardhylit

Iliria në mbretërimin e Bardhylit

Histori
Lufta që ndryshoi historinë

Lufta që ndryshoi historinë

Histori
Zbulime arkeologjike në Divjakë

Zbulime arkeologjike në Divjakë

Cult+
Grekët dhe romakët e lashtë, për përkatësinë ilire të Himarës

Grekët dhe romakët e lashtë, për përkatësinë ilire të Himarës

Histori
Cezari e Pompeu, dy strategët e mëdhenj që zbarkuan në trojet shqiptare

Cezari e Pompeu, dy strategët e mëdhenj që zbarkuan në trojet shqiptare

Histori
Bylisi – ballkoni panoramik nga ku shihet gjysma e Shqipërisë

Bylisi – ballkoni panoramik nga ku shihet gjysma e Shqipërisë

Cult+
Parku Arkeologjik i Amantias, në interesin e turistëve të huaj

Parku Arkeologjik i Amantias, në interesin e turistëve të huaj

Cult+
Qyteti i “ri” 2,000-vjeçar shqiptar

Qyteti i “ri” 2,000-vjeçar shqiptar

Cult+
Gjurmët romake në Parkun “Ulpiana”

Gjurmët romake në Parkun “Ulpiana”

Cult+
Teuta, sundimtarja që për hajni e humbi një mbretëri

Teuta, sundimtarja që për hajni e humbi një mbretëri

Histori
Reportazh i ditores Telegraph: Në kërkim të Shqipërisë ilirike

Reportazh i ditores Telegraph: Në kërkim të Shqipërisë ilirike

Fakte
Qyteti i vdekur iliro-arbëror, historinë e të cilit malazezët duan ta lënë në harresë (Video)

Qyteti i vdekur iliro-arbëror, historinë e të cilit malazezët duan ta lënë në harresë (Video)

Cult+
Lashtësia shqiptare: Thesaret e Muzeut Historik Kombëtar (Video)

Lashtësia shqiptare: Thesaret e Muzeut Historik Kombëtar (Video)

Cult+
Konica në “New York Times”: Ju rrëfej Ilirinë dhe krimet e grekëve ndaj çamëve

Konica në “New York Times”: Ju rrëfej Ilirinë dhe krimet e grekëve ndaj çamëve

Shqipëri