LAJMI I FUNDIT:

Iliada

11 Artikuj

Teoritë kontradiktore për ekzistencën e Homerit

Teoritë kontradiktore për ekzistencën e Homerit

Cult+
Komponentët homerikë në Kanunin e Lekë Dukagjinit

Komponentët homerikë në Kanunin e Lekë Dukagjinit

Analiza
Helenisti Gjon Shllaku, siç e kam njohur

Helenisti Gjon Shllaku, siç e kam njohur

Analiza
Heinrich Schliemann – aventurier, hajdut, hero!?

Heinrich Schliemann – aventurier, hajdut, hero!?

Histori
Pse duhet rilexuar “Iliada”?

Pse duhet rilexuar “Iliada”?

Cult+
Në kërkim të Trojës, me “Iliadën” në dorë

Në kërkim të Trojës, me “Iliadën” në dorë

Histori
A ka ekzistuar Lufta e Trojës?

A ka ekzistuar Lufta e Trojës?

Histori
“Iliada”, në gjuhën standarde shqipe

“Iliada”, në gjuhën standarde shqipe

Cult+
Pse Enea mburret se është pasardhës i drejtpërdrejtë i Dardanit?

Pse Enea mburret se është pasardhës i drejtpërdrejtë i Dardanit?

Histori
Tregimi më i madh në histori!?

Tregimi më i madh në histori!?

Fakte
Çfarë mund të na mësojë “Iliada” për luftën dhe adhurimin?

Çfarë mund të na mësojë “Iliada” për luftën dhe adhurimin?

Fakte