LAJMI I FUNDIT:

Ikonat

21 Artikuj

Dëshmitë shqiptare të mitologjisë egjiptiane të konvertuar në krishterim: Shenjtori me kokë qeni!

Dëshmitë shqiptare të mitologjisë egjiptiane të konvertuar në krishterim: Shenjtori me kokë qeni!

Piktura
Aureola, simboli i trashëgimisë së përbashkët kulturore – të gjithë njerëzimit!

Aureola, simboli i trashëgimisë së përbashkët kulturore – të gjithë njerëzimit!

Piktura
Hodigitria…

Hodigitria…

Cult+
“Zbritja në Ferr” sipas mjeshtër Kostandinit

“Zbritja në Ferr” sipas mjeshtër Kostandinit

Cult+
Ikona e restauruar e korçarit Tërpo Zografi

Ikona e restauruar e korçarit Tërpo Zografi

Cult+
A mund t’i dalloni ikonat origjinale nga ato të rremet?  

A mund t’i dalloni ikonat origjinale nga ato të rremet?  

Mobile
Shqiptarësia e Voskopojës dhe David Selenica – gjeniu i ikonografisë shqiptare

Shqiptarësia e Voskopojës dhe David Selenica – gjeniu i ikonografisë shqiptare

Cult+
Kisha e Shën Kollit, me afreske të Onufrit dhe Shpatarakut

Kisha e Shën Kollit, me afreske të Onufrit dhe Shpatarakut

Cult+
Restaurohet ikona “Deisis” e vitit 1761

Restaurohet ikona “Deisis” e vitit 1761

Cult+
Papa me origjinë shqiptare dhe ikona e famshme në Çenstohova të Polonisë

Papa me origjinë shqiptare dhe ikona e famshme në Çenstohova të Polonisë

PamArt
Audrey Hepburn, vajza që u dashurua nga e gjithë bota

Audrey Hepburn, vajza që u dashurua nga e gjithë bota

Cult+
Në Berat restaurohet ikona “Krishti Pantokrator”

Në Berat restaurohet ikona “Krishti Pantokrator”

Cult+
Transformohet kisha me muralet e djalit të Onufrit!

Transformohet kisha me muralet e djalit të Onufrit!

Cult+
Arti mesjetar shqiptar, ekspozohet në Paris

Arti mesjetar shqiptar, ekspozohet në Paris

Cult+
Gjergji Thimo: Koço Kokëdhima më ofroi pazar, donte të falsifikonte ikonat

Gjergji Thimo: Koço Kokëdhima më ofroi pazar, donte të falsifikonte ikonat

Cult+
“Gjenocidi i dytë kulturor në Shqipëri”: Shteti kundër Gjergji Thimos!

“Gjenocidi i dytë kulturor në Shqipëri”: Shteti kundër Gjergji Thimos!

Agron Shala
Restauruesit e ikonave nxjerrin në dritë ‘thesaret e fjetura’ të Beratit

Restauruesit e ikonave nxjerrin në dritë ‘thesaret e fjetura’ të Beratit

Piktura
Në Berat restaurohen ikonat “Hyrja në Jeruzalem” dhe “Profeti Ilia”

Në Berat restaurohen ikonat “Hyrja në Jeruzalem” dhe “Profeti Ilia”

Cult+
Përfundon restaurimi i dy ikonave të vjetra

Përfundon restaurimi i dy ikonave të vjetra

Cult+
Restaurohet ikona “Mbledhja e Kryeengjëjve”, e Gjergj Johan Çetirit

Restaurohet ikona “Mbledhja e Kryeengjëjve”, e Gjergj Johan Çetirit

Piktura
Kjo është arsyeja pse këto ikona keqinterpretohen (Foto)

Kjo është arsyeja pse këto ikona keqinterpretohen (Foto)

Aplikacione