LAJMI I FUNDIT:

Homeri

15 Artikuj

Teoritë kontradiktore për ekzistencën e Homerit

Teoritë kontradiktore për ekzistencën e Homerit

Cult+
Heinrich Schliemann – aventurier, hajdut, hero!?

Heinrich Schliemann – aventurier, hajdut, hero!?

Histori
Çfarë është arti?

Çfarë është arti?

PamArt
Gjon Shllaku: Me u ba përkthyes lypset të kesh shumë kulturë, ja pse përkthyesit e mirë janë të pakët

Gjon Shllaku: Me u ba përkthyes lypset të kesh shumë kulturë, ja pse përkthyesit e mirë janë të pakët

Fakte
Nga Talesi deri te Avicena: Fytyrat e mundshme të kolosëve të lashtësisë

Nga Talesi deri te Avicena: Fytyrat e mundshme të kolosëve të lashtësisë

Cult+
Homeri dhe Bibla

Homeri dhe Bibla

Analiza
E vërteta për Epirin e lashtë

E vërteta për Epirin e lashtë

Histori
Pse duhet rilexuar “Iliada”?

Pse duhet rilexuar “Iliada”?

Cult+
Në kërkim të Trojës, me “Iliadën” në dorë

Në kërkim të Trojës, me “Iliadën” në dorë

Histori
A ka ekzistuar Lufta e Trojës?

A ka ekzistuar Lufta e Trojës?

Histori
“Iliada”, në gjuhën standarde shqipe

“Iliada”, në gjuhën standarde shqipe

Cult+
Pse Enea mburret se është pasardhës i drejtpërdrejtë i Dardanit?

Pse Enea mburret se është pasardhës i drejtpërdrejtë i Dardanit?

Histori
Tregimi më i madh në histori!?

Tregimi më i madh në histori!?

Fakte
Çfarë mund të na mësojë “Iliada” për luftën dhe adhurimin?

Çfarë mund të na mësojë “Iliada” për luftën dhe adhurimin?

Fakte
Misteret erotike të Odisesë

Misteret erotike të Odisesë

Analiza