LAJMI I FUNDIT:

Hebrenjtë

86 Artikuj

Qindra hebrenj bllokohen në kufirin Ukrainë-Bjellorusi

Qindra hebrenj bllokohen në kufirin Ukrainë-Bjellorusi

Nga Bota
​Dakau, vendi ku humbën jetën mbi 10 milionë njerëz

​Dakau, vendi ku humbën jetën mbi 10 milionë njerëz

Nga Bota
Një vështrim ndryshe për Hitlerin

Një vështrim ndryshe për Hitlerin

Cult+
Zbulohen imazhet e personit që mori pjesë në vrasjen e 28 mijë hebrenjve

Zbulohen imazhet e personit që mori pjesë në vrasjen e 28 mijë hebrenjve

Nga Bota
“Unë isha i vdekur 90 për qind”: Rrëfimi i Henri Kichka, një nga njerëzit e mbijetuar të kampit famëkeq të Aushvicit

“Unë isha i vdekur 90 për qind”: Rrëfimi i Henri Kichka, një nga njerëzit e mbijetuar të kampit famëkeq të Aushvicit

Nga Bota
Hebrenjtë në viset shqiptare

Hebrenjtë në viset shqiptare

Fakte
Misioni i shqiptarëve për shpëtimin e hebrenjve, Hoxha tregon se si kishin strehuar një familje

Misioni i shqiptarëve për shpëtimin e hebrenjve, Hoxha tregon se si kishin strehuar një familje

Kosovë
Mengele: Mjeku nga Gyncburgu, “Engjëll i vdekjes” në Aushvitc

Mengele: Mjeku nga Gyncburgu, “Engjëll i vdekjes” në Aushvitc

Nga Bota
Publikohen imazhet me ngjyra nga kampi famëkeq i Aushvicit

Publikohen imazhet me ngjyra nga kampi famëkeq i Aushvicit

Nga Bota
Në Sllovaki 59 varre hebraike janë shkatërruar në aktin barbar të antisemitizmit

Në Sllovaki 59 varre hebraike janë shkatërruar në aktin barbar të antisemitizmit

Nga Bota
Më shumë se 100 varre hebraike në Francë ngjyrosën me simbole naziste

Më shumë se 100 varre hebraike në Francë ngjyrosën me simbole naziste

Nga Bota
Fotografitë nga jeta e fshehur

Fotografitë nga jeta e fshehur

Fotografia
Çmimi për Merkelin – përgjegjësi për të ardhmen

Çmimi për Merkelin – përgjegjësi për të ardhmen

Nga Bota
Rihapja e Muzeut “Solomon” në Berat

Rihapja e Muzeut “Solomon” në Berat

Cult+
E mbijetuara e Holokaustit, feston 104-vjetorin e lindjes e rrethuar nga 400 pasardhësit

E mbijetuara e Holokaustit, feston 104-vjetorin e lindjes e rrethuar nga 400 pasardhësit

Nga Bota
Operacioni Reinhard, ja si nazistët shfarosën 1.5 milion hebrenj për vetëm 3 muaj

Operacioni Reinhard, ja si nazistët shfarosën 1.5 milion hebrenj për vetëm 3 muaj

Nga Bota
Hebrenjtë e rinj në Evropë më të ekspozuar ndaj anti-semitizmit

Hebrenjtë e rinj në Evropë më të ekspozuar ndaj anti-semitizmit

Nga Bota
Kur jugosllavët dhe perëndimorët refuzonin dikë me “J” në pasaportë, shpëtimi vinte veç nga shqiptarët

Kur jugosllavët dhe perëndimorët refuzonin dikë me “J” në pasaportë, shpëtimi vinte veç nga shqiptarët

Rudina Xhunga
Hebrenjve në Gjermani u kërkohet të mos mbajnë kapelën në publik

Hebrenjve në Gjermani u kërkohet të mos mbajnë kapelën në publik

Nga Bota
Ekspozita që pasqyron tmerrin e Aushvicit: Urrejtja nuk ndërtohet brenda një nate

Ekspozita që pasqyron tmerrin e Aushvicit: Urrejtja nuk ndërtohet brenda një nate

PamArt
Parimet themelore të moralit u huazuan nga traditat e lashta fetare egjiptiane dhe mesopotame!?

Parimet themelore të moralit u huazuan nga traditat e lashta fetare egjiptiane dhe mesopotame!?

Fakte
Hitleri vrau 6 milionë hebrenj, por fali vetëm 1

Hitleri vrau 6 milionë hebrenj, por fali vetëm 1

Nga Bota
Haradinaj dhe Singer bënë homazhe te pllaka përkujtimore e hebrenjve

Haradinaj dhe Singer bënë homazhe te pllaka përkujtimore e hebrenjve

Kosovë
Shkup, sot shënohet 76 vjetori i deportimit të hebrenjve të Maqedonisë

Shkup, sot shënohet 76 vjetori i deportimit të hebrenjve të Maqedonisë

Shkupi