LAJMI I FUNDIT:

Halil Matoshi

199 Artikuj

Racizmi kulturor i Ben Blushit!

Racizmi kulturor i Ben Blushit!

Halil Matoshi
Fotografia e Kosovës

Fotografia e Kosovës

Fotografia
LEKCION NR. 1

LEKCION NR. 1

Poezi
Përplasje e ashpër me fyerje ndërmjet Bahtirit dhe Matoshit

Përplasje e ashpër me fyerje ndërmjet Bahtirit dhe Matoshit

Kosovë
Përplasje e ashpër, Matoshi-Bajramit: Më dilni krejt xhamitë e Kosovës në udhë nëse ua mbanë

Përplasje e ashpër, Matoshi-Bajramit: Më dilni krejt xhamitë e Kosovës në udhë nëse ua mbanë

Kosovë
Kujtesa e ujit

Kujtesa e ujit

Cult+
LETËR BRAHIM RUGOVËS

LETËR BRAHIM RUGOVËS

Poezi
Homazh poetik për Xhevdet Bajrajn

Homazh poetik për Xhevdet Bajrajn

Cult+
Dhimta universale nga humbja, shpërbemja …

Dhimta universale nga humbja, shpërbemja …

Cult+
Simfonia e pikëllimit dhe e dhembjes

Simfonia e pikëllimit dhe e dhembjes

Analiza
Degradimi dhe kontaminimi i gjuhës nga mediokrit po e gjymton shpirtin e shoqërisë

Degradimi dhe kontaminimi i gjuhës nga mediokrit po e gjymton shpirtin e shoqërisë

Cult+
E veçanta çudibërëse e një “palaçoje” …

E veçanta çudibërëse e një “palaçoje” …

Teatri
Lamtumirë Omer Kaleshi!

Lamtumirë Omer Kaleshi!

Cult+
Shqiptari Soner Ozbilen dhe ‘memleketi” i tij, Kosova

Shqiptari Soner Ozbilen dhe ‘memleketi” i tij, Kosova

Cult+
VAJ PËR BRAHIM RUGOVËN

VAJ PËR BRAHIM RUGOVËN

Poezi
Liria 1.7

Liria 1.7

Cult+
Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1921, 1931, 1941 … 2021!?

Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1921, 1931, 1941 … 2021!?

Agron Shala
Viti 1961: Muri i Berlinit, gara hapësinore dhe BRSS-ja e turpëruar nga Shqipëria

Viti 1961: Muri i Berlinit, gara hapësinore dhe BRSS-ja e turpëruar nga Shqipëria

Agron Shala
Dorëshkrime në margjina

Dorëshkrime në margjina

Cult+
… DHE SHTËPIA

… DHE SHTËPIA

Poezi
Historia na qiti udhëve të botës, udha e kthimit na vrau …

Historia na qiti udhëve të botës, udha e kthimit na vrau …

Halil Matoshi
Edicioni i pestë i Kolonisë Letrare “Muzat e Jezercit”

Edicioni i pestë i Kolonisë Letrare “Muzat e Jezercit”

Cult+
Bukuria e frikës dhe trishtimit

Bukuria e frikës dhe trishtimit

Fjala+
Art i madh i Van Goghut të poezisë shqipe, apo nji ‘Haiku’ shqip…

Art i madh i Van Goghut të poezisë shqipe, apo nji ‘Haiku’ shqip…

Cult+