LAJMI I FUNDIT:

Fshati

30 Artikuj

Rinia e Batincës me vetëfinancim rregullon qendrën e fshatit

Rinia e Batincës me vetëfinancim rregullon qendrën e fshatit

Maqedonia e Veriut
Fshati Graçan i Shkupit dikur i braktisur, tani po i rikthehet jeta

Fshati Graçan i Shkupit dikur i braktisur, tani po i rikthehet jeta

Maqedonia e Veriut
Mojanca e shkëputur nga kryeqyteti, probleme të shumta për fshatarët

Mojanca e shkëputur nga kryeqyteti, probleme të shumta për fshatarët

Maqedonia e Veriut
Provinca

Provinca

Cult+
Fshati Goshincë po shkon drejt zbrazjes

Fshati Goshincë po shkon drejt zbrazjes

Maqedonia e Veriut
Maqedoni e Veriut: Fshati i braktisur nga mungesa e kushteve

Maqedoni e Veriut: Fshati i braktisur nga mungesa e kushteve

Maqedonia e Veriut
Fshati spanjoll Salto de Castro del në shitje për 260 mijë euro

Fshati spanjoll Salto de Castro del në shitje për 260 mijë euro

Fun Lajme
Brenda “fshatit fantazmë” në Angli ku vendasit u larguan duke lënë një shënim të vetëm, gati 80 vjet më parë

Brenda “fshatit fantazmë” në Angli ku vendasit u larguan duke lënë një shënim të vetëm, gati 80 vjet më parë

Kuriozitete
Zbuloni hijeshitë e fshehura të artit minimalist në fshat

Zbuloni hijeshitë e fshehura të artit minimalist në fshat

Shtëpi të bukura
Një fshat që mahniti botën: Jetojnë në rreth, të gjithë për një ide!

Një fshat që mahniti botën: Jetojnë në rreth, të gjithë për një ide!

Shtëpi të bukura
Ko Panyi: Një fshat lundrues mysliman në Tajlandë, me xhami dhe fushë sportive

Ko Panyi: Një fshat lundrues mysliman në Tajlandë, me xhami dhe fushë sportive

Interesante
Fshati që është nën ujë që nga viti 1994 mund të shfaqet përsëri

Fshati që është nën ujë që nga viti 1994 mund të shfaqet përsëri

Interesante
I gjithë fshati suedez në shitje për 7 milionë dollarë

I gjithë fshati suedez në shitje për 7 milionë dollarë

Interesante
Fshati që gjallërohet një herë në vit

Fshati që gjallërohet një herë në vit

Cult+
Fshati në Poloni, atje ku lindin vetëm femra

Fshati në Poloni, atje ku lindin vetëm femra

Interesante
Luani bredh rrugëve të fshatit në Indi, banorët vrapojnë në të katër anët për t’i shpëtuar dhëmbëve të mprehtë (Video)

Luani bredh rrugëve të fshatit në Indi, banorët vrapojnë në të katër anët për t’i shpëtuar dhëmbëve të mprehtë (Video)

Interesante
Fshati Arbanasi, një ngulim historik shqiptar në Bullgari

Fshati Arbanasi, një ngulim historik shqiptar në Bullgari

Fakte
Shumica e francezëve mendojnë se jeta në fshat është ideale

Shumica e francezëve mendojnë se jeta në fshat është ideale

Nga Bota
Dënohet me vdekje ‘kumbara’ i drogës në Kinë (Video)

Dënohet me vdekje ‘kumbara’ i drogës në Kinë (Video)

Nga Bota
Mungesa e urës nuk ua ndalon shkuarjen në shkollë, lumin e kalojnë me anë të shportës së improvizuar (Video)

Mungesa e urës nuk ua ndalon shkuarjen në shkollë, lumin e kalojnë me anë të shportës së improvizuar (Video)

Fun Lajme
I braktisur nga njerëzimi, i pushtuar nga natyra: Imazhe të “fshatit fantazmë” që është “gllabëruar” nga gjelbërimi (Foto/Video)

I braktisur nga njerëzimi, i pushtuar nga natyra: Imazhe të “fshatit fantazmë” që është “gllabëruar” nga gjelbërimi (Foto/Video)

Interesante
Palloi i bardhë të cilin e ‘ngatërrojnë me fantazmë’, po bredh për të kërkuar partnere (Foto)

Palloi i bardhë të cilin e ‘ngatërrojnë me fantazmë’, po bredh për të kërkuar partnere (Foto)

Fun Lajme
Fshati mbushet me majmunë agresivë, banorët frikësohen të dalin prej shtëpive (Video)

Fshati mbushet me majmunë agresivë, banorët frikësohen të dalin prej shtëpive (Video)

Interesante
Pse jeta rurale po bëhet temë e nxehtë e teatrit dhe si Brexit-i ka luajtur rol në këtë?

Pse jeta rurale po bëhet temë e nxehtë e teatrit dhe si Brexit-i ka luajtur rol në këtë?

Teatri