LAJMI I FUNDIT:

Friedrich Nietzsche

14 Artikuj

Pse e sulmojnë Mona Lizën

Pse e sulmojnë Mona Lizën

Piktura
Gernika, kryevepra e dhimbjes

Gernika, kryevepra e dhimbjes

Piktura
Të vërtetat e Mbretit Hardhucë

Të vërtetat e Mbretit Hardhucë

Fakte
Fragmente nga vepra “Përtej së mirës dhe së keqes”

Fragmente nga vepra “Përtej së mirës dhe së keqes”

Fjala+
Famën që kërkoi, e arriti kur nuk mundi ta kuptojë: Gjeniu i çmendur Niçe

Famën që kërkoi, e arriti kur nuk mundi ta kuptojë: Gjeniu i çmendur Niçe

Fakte
Arti si lëvizje e kundërt ndaj nihilizmit

Arti si lëvizje e kundërt ndaj nihilizmit

Analiza
O çapkënë të gjorë…

O çapkënë të gjorë…

Fjala+
Kështu foli Nietzsche: Të jetuarit është vuajtje, të mbijetuarit është gjetja e një kuptimi për vuajtjet!

Kështu foli Nietzsche: Të jetuarit është vuajtje, të mbijetuarit është gjetja e një kuptimi për vuajtjet!

Fjala+
Çështja e Sokratit

Çështja e Sokratit

Analiza
Fromm, Sartre, Nietzsche dhe Yalom për veprimet, Ferrin, besimin dhe famën

Fromm, Sartre, Nietzsche dhe Yalom për veprimet, Ferrin, besimin dhe famën

Fjala+
ROMANI

ROMANI

Analiza
Filozof, nihilist, mbinjeri dhe i çmendur

Filozof, nihilist, mbinjeri dhe i çmendur

Fakte
Filozofi më i “rrezikshëm” për t’u lexuar!

Filozofi më i “rrezikshëm” për t’u lexuar!

Fakte
Veseli lë në hije filozofin gjerman Nietzche, ja çfarë u tha deputetëve

Veseli lë në hije filozofin gjerman Nietzche, ja çfarë u tha deputetëve

Kosovë