LAJMI I FUNDIT:
Fatmir Besimi

Fatmir Besimi

209 Artikuj

Info

Fatmir Besimi është Ministër i Financave në Qeverinë e Republikës së Maqedonisë së Veriut, që nga 1 qershori i 2017-tës.

Më herët ka qenë ministër i Mbrojtjes, Ekonomisë si dhe Zëvendëskryetar i Qeverisë i ngarkuar për Çështje Evropiane.

Është kuadër i BDI-së.

Fatmir Besimi: Të gjitha pagat në administratë do të rriten

Fatmir Besimi: Të gjitha pagat në administratë do të rriten

Ekonomi
Besimi: Taksa e solidaritetit do të thotë trajtim i përgjegjshëm i krizës për sot, duke mos i lënë barrën brezave të ardhshëm

Besimi: Taksa e solidaritetit do të thotë trajtim i përgjegjshëm i krizës për sot, duke mos i lënë barrën brezave të ardhshëm

Ekonomi
Besimi: Do të bëhen përpjekje për kthim më të shpejtë të tatimit personal te fermerët

Besimi: Do të bëhen përpjekje për kthim më të shpejtë të tatimit personal te fermerët

Maqedonia e Veriut
Besimi: Për herë të parë krijojmë sistem evropian të menaxhimit me mbetje të ngurta

Besimi: Për herë të parë krijojmë sistem evropian të menaxhimit me mbetje të ngurta

Ekonomi
Administratorët në Maqedoni kërkojnë para për transport

Administratorët në Maqedoni kërkojnë para për transport

Maqedonia e Veriut
Besimi: Për kompanitë me të hyra mbi 10 milion euro, planifikojmë taksë të re

Besimi: Për kompanitë me të hyra mbi 10 milion euro, planifikojmë taksë të re

Maqedonia e Veriut
MF Maqedoni: U miratua Buxheti për vitin 2023, politika për ballafaqimin e krizës dhe përshpejtimin e rritjes

MF Maqedoni: U miratua Buxheti për vitin 2023, politika për ballafaqimin e krizës dhe përshpejtimin e rritjes

Maqedonia e Veriut
MF Maqedoni: U miratuan ndryshimet në Ligjin e Tatimit mbi të Ardhurat Personale për heqjen e tatimimit progresiv dhe tatimit të interesit mbi kursimet

MF Maqedoni: U miratuan ndryshimet në Ligjin e Tatimit mbi të Ardhurat Personale për heqjen e tatimimit progresiv dhe tatimit të interesit mbi kursimet

Maqedonia e Veriut
Besimi: Vazhdon debati për tatim ekstra të fitimit

Besimi: Vazhdon debati për tatim ekstra të fitimit

Ekonomi
Besimi – Aggeler: Sundimi i ligjit dhe lufta kundër korrupsionit janë faktorë kyç në përmirësimin e klimës së biznesit

Besimi – Aggeler: Sundimi i ligjit dhe lufta kundër korrupsionit janë faktorë kyç në përmirësimin e klimës së biznesit

Ekonomi
Besimi: Shqyrtohet mundësia për fundjavë pa TVSH për ushqimet bazë

Besimi: Shqyrtohet mundësia për fundjavë pa TVSH për ushqimet bazë

Ekonomi
Besimi: Borxhi publik deri në fund të vitit nuk do të arrijë në 60% të BPV-së

Besimi: Borxhi publik deri në fund të vitit nuk do të arrijë në 60% të BPV-së

Ekonomi
Besimi: Miratimi i zgjidhjes ligjore për PLL, mundëson qasje në 530 milionë euro për përballimin e krizës dhe përkrahjen e qytetarëve dhe ekonomisë

Besimi: Miratimi i zgjidhjes ligjore për PLL, mundëson qasje në 530 milionë euro për përballimin e krizës dhe përkrahjen e qytetarëve dhe ekonomisë

Maqedonia e Veriut
Besimi: Jemi vendi i parë në rajon që kemi dalë me pako të masave që nga muaji mars

Besimi: Jemi vendi i parë në rajon që kemi dalë me pako të masave që nga muaji mars

Ekonomi
Besimi: Ekonomia e Maqedonisë nuk pritet të hyjë në recesion në vitin 2023

Besimi: Ekonomia e Maqedonisë nuk pritet të hyjë në recesion në vitin 2023

Ekonomi
Besimi: Jemi të përkushtuar në agjendën tonë reformuese, avancim dhe transparencë me financat publike

Besimi: Jemi të përkushtuar në agjendën tonë reformuese, avancim dhe transparencë me financat publike

Maqedonia e Veriut
Besimi: Misioni i FMN-së dha dritën jeshile për dhënien e 530 milionë eurove për RMV-në

Besimi: Misioni i FMN-së dha dritën jeshile për dhënien e 530 milionë eurove për RMV-në

Maqedonia e Veriut
Besimi – Lawson: Avancohet bashkëpunimi ekonomik me Mbretërinë e Bashkuar

Besimi – Lawson: Avancohet bashkëpunimi ekonomik me Mbretërinë e Bashkuar

Maqedonia e Veriut
Besimi: Me Ligjin e ri të buxheteve, buxhetimi do të jetë afatmesëm dhe i bazuar në rezultate

Besimi: Me Ligjin e ri të buxheteve, buxhetimi do të jetë afatmesëm dhe i bazuar në rezultate

Ekonomi
Besimi: Duhet të përshtatemi dhe të dimë si të punojmë në gjendje krize

Besimi: Duhet të përshtatemi dhe të dimë si të punojmë në gjendje krize

Maqedonia e Veriut
Besimi: Digjitalizimi i Doganës ka rëndësi të madhe

Besimi: Digjitalizimi i Doganës ka rëndësi të madhe

Maqedonia e Veriut
Besimi: Kriza aktuale është cunami për ekonominë tonë

Besimi: Kriza aktuale është cunami për ekonominë tonë

Ekonomi
Besimi: Nuk ka rritje të taksave

Besimi: Nuk ka rritje të taksave

Ekonomi
SHBA dhuron 10.3 milionë dollarë për zhvillimin e demokracisë dhe ekonomisë në RMV

SHBA dhuron 10.3 milionë dollarë për zhvillimin e demokracisë dhe ekonomisë në RMV

Maqedonia e Veriut