LAJMI I FUNDIT:

Esat Pashë Toptani

41 Artikuj

Buxhovi: Esat Pashë Toptani nuk duhet të trajtohet si tradhtar, ishte figurë politike e ushtarake e pakapërcyeshme

Buxhovi: Esat Pashë Toptani nuk duhet të trajtohet si tradhtar, ishte figurë politike e ushtarake e pakapërcyeshme

Kosovë
Jusuf Buxhovi thotë se Hashim Thaçi i përgjigjet figurës së Esat Pashë Toptanit, ndërsa Albin Kurti figurës së Hasan Prishtinës

Jusuf Buxhovi thotë se Hashim Thaçi i përgjigjet figurës së Esat Pashë Toptanit, ndërsa Albin Kurti figurës së Hasan Prishtinës

Kosovë
Nafta e shpëtoi Shqipërinë nga Traktati i fshehtë i Londrës

Nafta e shpëtoi Shqipërinë nga Traktati i fshehtë i Londrës

Histori
Esat Toptani, si pjesë e historisë së padeformuar: Nuk ishte tradhtar

Esat Toptani, si pjesë e historisë së padeformuar: Nuk ishte tradhtar

Histori
Esat Pasha: Jam gjeneral turk, kam bërë zijafet me serbët në Lezhë, Evropa të mos interesohet për Shqipërinë

Esat Pasha: Jam gjeneral turk, kam bërë zijafet me serbët në Lezhë, Evropa të mos interesohet për Shqipërinë

Histori
Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1918, 1928, 1938… 2018! (Foto)

Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1918, 1928, 1938… 2018! (Foto)

Agron Shala
Viti 1948: Lindja e “dashurisë” Shqipëri-BRSS dhe “vëllezërit” jugosllavë

Viti 1948: Lindja e “dashurisë” Shqipëri-BRSS dhe “vëllezërit” jugosllavë

Agron Shala
Vila e Esat Toptanit në Durrës, ku sipas tij veronte Ciceroni

Vila e Esat Toptanit në Durrës, ku sipas tij veronte Ciceroni

Fakte
Pamje të dërgatës shqiptare në Vjenë dhe biseda e Esat Pashës me Perandorin Franz Joseph

Pamje të dërgatës shqiptare në Vjenë dhe biseda e Esat Pashës me Perandorin Franz Joseph

Fakte
Esat pashë Toptani nuk ua shiti Shkodrën malazezëve

Esat pashë Toptani nuk ua shiti Shkodrën malazezëve

Histori
Esat Pasha kishte parfum me emër të tij: Formula sekrete e princit të Skënderbeut!

Esat Pasha kishte parfum me emër të tij: Formula sekrete e princit të Skënderbeut!

Fakte
Fotografia e parë me ngjyra ndër shqiptarë!?

Fotografia e parë me ngjyra ndër shqiptarë!?

Fotografia
Propaganda e malazezëve më 1913: Shkodranë, na prisni si çlirimtarë!

Propaganda e malazezëve më 1913: Shkodranë, na prisni si çlirimtarë!

Histori
Hipotezat rreth vrasjes së Esat Pashës dhe Avni Rustemit

Hipotezat rreth vrasjes së Esat Pashës dhe Avni Rustemit

Ylli Polovina
Reportazh nga Shkodra – dashnorja e shekujve (Foto/Video)

Reportazh nga Shkodra – dashnorja e shekujve (Foto/Video)

Agron Shala
Zemra e Avni Rustemit (Video)

Zemra e Avni Rustemit (Video)

Shqipëri
Një takim i pazakontë: Çfarë bisedoi Esat Pasha me presidentin amerikan Wilson

Një takim i pazakontë: Çfarë bisedoi Esat Pasha me presidentin amerikan Wilson

Shqipëri