LAJMI I FUNDIT:

Energjia Solare

28 Artikuj

Kosova vend me potenciale për energji solare, boshllëku ligjor pengon investitorët

Kosova vend me potenciale për energji solare, boshllëku ligjor pengon investitorët

Energjetika
Shteti po bllokon qindra miliona euro investime në energji solare

Shteti po bllokon qindra miliona euro investime në energji solare

Energjetika
Ankandi i parë për parkun me energji solare, mbi 140 kompani të interesuara – ndër to edhe ato amerikane e gjermane

Ankandi i parë për parkun me energji solare, mbi 140 kompani të interesuara – ndër to edhe ato amerikane e gjermane

Energjetika
Ankandi solar, Kurti thirrje investitorëve që të marrin pjesë

Ankandi solar, Kurti thirrje investitorëve që të marrin pjesë

Energjetika
Ambasadori Rohde për parkun diellor të ProCredit Bank: Kosova ka nevojë për tranzicion energjetik

Ambasadori Rohde për parkun diellor të ProCredit Bank: Kosova ka nevojë për tranzicion energjetik

Energjetika
Termocentral diellor me kapacitet 150 MW në fshatin Bec të Gjakovës – fillojnë punimet

Termocentral diellor me kapacitet 150 MW në fshatin Bec të Gjakovës – fillojnë punimet

Energjetika
Qeveria lanson ankandin për parkun me energji solare deri në 100 MW

Qeveria lanson ankandin për parkun me energji solare deri në 100 MW

Energjetika
Kurti takon shefen e USAID-it, së bashku do të shpallin ankandin për parkun me energji solare

Kurti takon shefen e USAID-it, së bashku do të shpallin ankandin për parkun me energji solare

Kosovë
Ngrohja solare e Prishtinës, sot para deputetëve Marrëveshja e kredisë me Bankën Evropiane  

Ngrohja solare e Prishtinës, sot para deputetëve Marrëveshja e kredisë me Bankën Evropiane  

Financa
Energjia diellore: Evropa synon të dalë nga hija e Kinës

Energjia diellore: Evropa synon të dalë nga hija e Kinës

Opinione
Komuna e Prishtinës nënshkruan marrëveshje për ngrohje përmes energjisë solare

Komuna e Prishtinës nënshkruan marrëveshje për ngrohje përmes energjisë solare

Energjetika
BE-ja i jep 80 milionë euro hua Kosovës për projektin ‘Solar për Kosovën – Ngrohje Qendrore’

BE-ja i jep 80 milionë euro hua Kosovës për projektin ‘Solar për Kosovën – Ngrohje Qendrore’

Financa
Rohde: Gjermania do ta mbështesë Kosovën në ndërtimin e një parku solar

Rohde: Gjermania do ta mbështesë Kosovën në ndërtimin e një parku solar

Energjetika
Kina filloi ndërtimin e bazës së saj më të madhe të energjisë diellore në një shkretëtirë

Kina filloi ndërtimin e bazës së saj më të madhe të energjisë diellore në një shkretëtirë

Lajme Teknologji
Forumi i dytë i solareve, Rizvanolli: Brenda dhjetë viteve planifikojmë të prodhojmë 1400 MGW kapacitete të reja të energjisë së rinovueshme

Forumi i dytë i solareve, Rizvanolli: Brenda dhjetë viteve planifikojmë të prodhojmë 1400 MGW kapacitete të reja të energjisë së rinovueshme

Të Tjera
“Unë mund të isha Elon Musk i Indisë”: Mësuesi i matematikës ndërtoi një veturë me energji solare – tregon sa i kushtoi e gjitha

“Unë mund të isha Elon Musk i Indisë”: Mësuesi i matematikës ndërtoi një veturë me energji solare – tregon sa i kushtoi e gjitha

Auto Lajme
Lightyear 0 është makina elektrike me energji solare që do të kushtojë 250 mijë euro

Lightyear 0 është makina elektrike me energji solare që do të kushtojë 250 mijë euro

Auto Lajme
Projekti GROW – mundësi për kursimin e energjisë elektrike përmes instalimit të pajisjeve solare

Projekti GROW – mundësi për kursimin e energjisë elektrike përmes instalimit të pajisjeve solare

Meridiana Statovci
Shqipëria vlerësohet si një nga vendet më të favorshme në Europë për prodhimin e energjisë solare

Shqipëria vlerësohet si një nga vendet më të favorshme në Europë për prodhimin e energjisë solare

Shqipëri
Kosova ka kapacitete të konsiderueshme për të prodhuar rrymë nga dielli dhe era

Kosova ka kapacitete të konsiderueshme për të prodhuar rrymë nga dielli dhe era

Energjetika
Parku solar prej 100 megavat në KEK mund të jetë gati për një vit

Parku solar prej 100 megavat në KEK mund të jetë gati për një vit

Energjetika
Mbi 100 milionë euro investime të huaja në Kosovë vihen në rrezik

Mbi 100 milionë euro investime të huaja në Kosovë vihen në rrezik

Biznes
Era dhe energjia solare do të mund të përmbushnin 85 për qind të kërkesave aktuale të SHBA-së për energji elektrike

Era dhe energjia solare do të mund të përmbushnin 85 për qind të kërkesave aktuale të SHBA-së për energji elektrike

Shkencë
Shteti i parë amerikan që bëhet me “barriera” solare në autostradë, ato do të furnizojnë me energji 100 shtëpi

Shteti i parë amerikan që bëhet me “barriera” solare në autostradë, ato do të furnizojnë me energji 100 shtëpi

Lajme Teknologji