LAJMI I FUNDIT:

Dokumentar

32 Artikuj

Braktisja e madhe

Braktisja e madhe

Filmi
Njeriu prapa “Vajzës afgane”

Njeriu prapa “Vajzës afgane”

Filmi
Sinead O’Connor, artistja pa kompromis

Sinead O’Connor, artistja pa kompromis

Filmi
Bredford i dashur: Një letër dashurie për qytetin e keqkuptuar

Bredford i dashur: Një letër dashurie për qytetin e keqkuptuar

Filmi
“Spajdermeni” i Sudanit: Aktivisti i maskuar – simbol i rezistencës

“Spajdermeni” i Sudanit: Aktivisti i maskuar – simbol i rezistencës

Filmi
Lenka dhe një jetë e varur nga metamfetamina

Lenka dhe një jetë e varur nga metamfetamina

Filmi
Rruga më e rrezikshme për në Evropë

Rruga më e rrezikshme për në Evropë

Filmi
Valbona e Tropojës: Shqipëria si kartolinë

Valbona e Tropojës: Shqipëria si kartolinë

Cult+
Vuajtje, tortura dhe një miqësi: 14 vjet i pafajshëm në Guantamo

Vuajtje, tortura dhe një miqësi: 14 vjet i pafajshëm në Guantamo

Filmi
2020: Koronavirusi, një odise hapësinore

2020: Koronavirusi, një odise hapësinore

Filmi
Rikthimi në të kaluarën naziste

Rikthimi në të kaluarën naziste

Filmi
Zinxhiri i mbijetesës

Zinxhiri i mbijetesës

Filmi
Misteret e shtëpisë së familjes Begeja: Shtëpia e luleve që u shndërrua në vend torturash

Misteret e shtëpisë së familjes Begeja: Shtëpia e luleve që u shndërrua në vend torturash

Cult+
Dokumentar mbi jetën e egër në Kosovë e Shqipëri

Dokumentar mbi jetën e egër në Kosovë e Shqipëri

Kosovë
Fotografitë e saj tronditëse treguan të vërtetën për krimet mafioze: Jeta e jashtëzakonshme e gruas e cila guxoi të “ballafaqohej” me vrasësit dhe ende është gjallë

Fotografitë e saj tronditëse treguan të vërtetën për krimet mafioze: Jeta e jashtëzakonshme e gruas e cila guxoi të “ballafaqohej” me vrasësit dhe ende është gjallë

Nga Bota
BBC me dokumentar për Kosovën: Dy të rinj, një shqiptar dhe një serbe pranojnë të takohen – tregojnë rrëfimet e tyre

BBC me dokumentar për Kosovën: Dy të rinj, një shqiptar dhe një serbe pranojnë të takohen – tregojnë rrëfimet e tyre

Kosovë
Netflix po zhvillon një dokumentar tre-pjesësh për Bill Gates

Netflix po zhvillon një dokumentar tre-pjesësh për Bill Gates

Të Tjera
Televizioni brazilian, dokumentar për bukuritë natyrore dhe kulturën shqiptare

Televizioni brazilian, dokumentar për bukuritë natyrore dhe kulturën shqiptare

Shqipëri
Regjisori amerikan dokumentar për Zahir Pajazitin (Video)

Regjisori amerikan dokumentar për Zahir Pajazitin (Video)

Kosovë
“Anonymous” erdhën në qytet: Për drejtësinë!

“Anonymous” erdhën në qytet: Për drejtësinë!

Filmi
Lufta e dikujt tjetër: Prindërit e fëmijëve që luftuan kundër ISIS-it

Lufta e dikujt tjetër: Prindërit e fëmijëve që luftuan kundër ISIS-it

Filmi
Babai që u zhduk nga albumi familjar

Babai që u zhduk nga albumi familjar

Filmi
Aty ku lumi rrjedh i kuq

Aty ku lumi rrjedh i kuq

Filmi
Brechtit fiktiv dhe real në kinema: Dokudrama si formë e hapur kundër iluzionit

Brechtit fiktiv dhe real në kinema: Dokudrama si formë e hapur kundër iluzionit

Cult+