LAJMI I FUNDIT:

Demenca

98 Artikuj

Britanikët po zhvillojnë një test që mund ta diagnostikojë demencën për vetëm shtatë minuta – vite përpara fillimit të simptomave

Britanikët po zhvillojnë një test që mund ta diagnostikojë demencën për vetëm shtatë minuta – vite përpara fillimit të simptomave

Shëndetësi Lajme
Shkencëtarët kanë zbuluar përse është mirë që meshkujt rregullisht të shkojnë në saunë

Shkencëtarët kanë zbuluar përse është mirë që meshkujt rregullisht të shkojnë në saunë

Shëndetësi Lajme
Një shenjë e fshehtë e demencës mund të zbulohet gjatë dushit: Kushtojini vëmendje, sepse mund të duket e çuditshme

Një shenjë e fshehtë e demencës mund të zbulohet gjatë dushit: Kushtojini vëmendje, sepse mund të duket e çuditshme

Këshilla mjekësore
Çorapet e teknologjisë së lartë që thuhet se mund të parandalojnë rrëzimin dhe sëmundjet tek njerëzit me demencë

Çorapet e teknologjisë së lartë që thuhet se mund të parandalojnë rrëzimin dhe sëmundjet tek njerëzit me demencë

Lajme Teknologji
Një shenjë e fazës së hershme të demencës mund të zbulohet gjatë dushit

Një shenjë e fazës së hershme të demencës mund të zbulohet gjatë dushit

Shëndetësi Lajme
Vajza e Willis ka treguar si duket jeta private e aktorit pas diagnozës

Vajza e Willis ka treguar si duket jeta private e aktorit pas diagnozës

Yjet
Një teknikë unike mund t’ju ndihmojë të bini më shpejt në gjumë

Një teknikë unike mund t’ju ndihmojë të bini më shpejt në gjumë

Këshilla Lifestyle
Humbja e nuhatjes mund të paralajmërojë një sëmundje serioze në të ardhmen

Humbja e nuhatjes mund të paralajmërojë një sëmundje serioze në të ardhmen

Shëndetësi Lajme
Një simptomë e pazakontë e depresionit mund të zbulohet gjatë ngrënies ose gatimit

Një simptomë e pazakontë e depresionit mund të zbulohet gjatë ngrënies ose gatimit

Të tjera
Një shenjë e pazakontë mund t’ju ndihmojë të zbuloni fazat e hershme të demencës

Një shenjë e pazakontë mund t’ju ndihmojë të zbuloni fazat e hershme të demencës

Shëndetësi Lajme
Gjumi i rregullt gjatë ditës zvogëlon rrezikun e demencës

Gjumi i rregullt gjatë ditës zvogëlon rrezikun e demencës

Shëndetësi Lajme
Përdorimi i një aparati dëgjimi redukton ndjeshëm rrezikun e demencës te njerëzit e shurdhër

Përdorimi i një aparati dëgjimi redukton ndjeshëm rrezikun e demencës te njerëzit e shurdhër

Shëndetësi Lajme
Një javë me parë e goditi policia me elektroshok, ndërron jetën 95-vjeçarja nga Australia

Një javë me parë e goditi policia me elektroshok, ndërron jetën 95-vjeçarja nga Australia

Australia
Nëna e Willis për gjendjen e tij: Nuk është i mundur zhvillimi i një bisede normale

Nëna e Willis për gjendjen e tij: Nuk është i mundur zhvillimi i një bisede normale

Po Flitet
Nuk ka ilaç për aktorin Bruce Willis! Simptomat e para të sëmundjes janë të padukshme dhe më pas gjithçka shkon keq!

Nuk ka ilaç për aktorin Bruce Willis! Simptomat e para të sëmundjes janë të padukshme dhe më pas gjithçka shkon keq!

Këshilla mjekësore
Është konstatuar shkencërisht: Kjo vitaminë ul rrezikun nga demenca

Është konstatuar shkencërisht: Kjo vitaminë ul rrezikun nga demenca

Shëndetësi Lajme
Provoni një test me gishta: Nëse nuk mund ta bëni këtë, rrezikoni të pësoni goditje në tru

Provoni një test me gishta: Nëse nuk mund ta bëni këtë, rrezikoni të pësoni goditje në tru

Të tjera
Ushqimet më të mira kundër demencës – ushqimi për trurin që ruan kujtesën në pleqëri!

Ushqimet më të mira kundër demencës – ushqimi për trurin që ruan kujtesën në pleqëri!

Nutricion
OBSH paralajmëron se mungesa e aktivitetit fizik po sëmur miliona njerëz

OBSH paralajmëron se mungesa e aktivitetit fizik po sëmur miliona njerëz

Shëndetësi Lajme
Cili është dallimi midis Alzheimerit dhe demencës? Shumica i ngatërrojnë këto nocione

Cili është dallimi midis Alzheimerit dhe demencës? Shumica i ngatërrojnë këto nocione

Këshilla mjekësore
Fazat e sëmundjes së Alzheimerit dhe çfarë duhet të dini rreth tyre

Fazat e sëmundjes së Alzheimerit dhe çfarë duhet të dini rreth tyre

Këshilla mjekësore
Ngrënia në kohë të caktuara të ditës mund të dëmtojë ‘drastikisht’ kujtesën

Ngrënia në kohë të caktuara të ditës mund të dëmtojë ‘drastikisht’ kujtesën

Shëndetësi Lajme
Njerëzit që humbin dhëmbët kanë 20 për qind më shumë gjasa të preken nga demenca

Njerëzit që humbin dhëmbët kanë 20 për qind më shumë gjasa të preken nga demenca

Shëndetësi Lajme
Çfarë është demenca e trupit ‘Lewy’ dhe pse është kaq e vështirë për t’u diagnostikuar?

Çfarë është demenca e trupit ‘Lewy’ dhe pse është kaq e vështirë për t’u diagnostikuar?

Këshilla mjekësore