LAJMI I FUNDIT:

Dashnor Kaloçi

24 Artikuj

Shkupi i shekullit XVII, sipas udhëpërshkruesit të famshëm osman

Shkupi i shekullit XVII, sipas udhëpërshkruesit të famshëm osman

Histori
Kadri Hazbiu më 1973: Burrat me flokë si të grave, ndalohen të hyjnë në Shqipëri

Kadri Hazbiu më 1973: Burrat me flokë si të grave, ndalohen të hyjnë në Shqipëri

Fakte
Vuajti dënimin në burgjet e Jugosllavisë, në Shqipëri e dënojnë për agjitacion me emigrantët kosovarë

Vuajti dënimin në burgjet e Jugosllavisë, në Shqipëri e dënojnë për agjitacion me emigrantët kosovarë

Fakte
Raporti për vizitën e Qosjes më 1970 në Tiranë: Pro marksizëm-leninizmit, ateizmit dhe Njeriut të Ri

Raporti për vizitën e Qosjes më 1970 në Tiranë: Pro marksizëm-leninizmit, ateizmit dhe Njeriut të Ri

Histori
Hermann Neubacher, Xhafer Deva, rishpallja e pavarësisë dhe formimi i Regjencës shqiptare

Hermann Neubacher, Xhafer Deva, rishpallja e pavarësisë dhe formimi i Regjencës shqiptare

Histori
Fadil Hoxha e Veli Deva, Enver Hoxhës më 1968: Kujdes me Titon, se po na e vështirësoni punën në Kosovë

Fadil Hoxha e Veli Deva, Enver Hoxhës më 1968: Kujdes me Titon, se po na e vështirësoni punën në Kosovë

Histori
Dritëro Agolli me Ramiz Alinë në Komitetin Qendror: Veprat më të mira të letërsisë janë trajtuar shumë keq nga kinematografia

Dritëro Agolli me Ramiz Alinë në Komitetin Qendror: Veprat më të mira të letërsisë janë trajtuar shumë keq nga kinematografia

Cult+
Ferid Jegeni, mësuesi patriot që hapi shkollat e para në Dibër

Ferid Jegeni, mësuesi patriot që hapi shkollat e para në Dibër

Cult+
Poeti bohem që jetoi e vdiq i vetmuar

Poeti bohem që jetoi e vdiq i vetmuar

Fakte
Dosjet e aktorëve

Dosjet e aktorëve

Fakte
Traktet antikomuniste që u hodhën në Korçë më 1968

Traktet antikomuniste që u hodhën në Korçë më 1968

Fakte
Stefi Ingrisi, këpucëtari austriak që jetoi në Shkodrën e shekullit XIX

Stefi Ingrisi, këpucëtari austriak që jetoi në Shkodrën e shekullit XIX

Cult+
Shoku Enver, operat nuk janë si bukët që i fut në furrë!

Shoku Enver, operat nuk janë si bukët që i fut në furrë!

Muzika
Babai im nga Xhukashvili, fqinji i Stalinit e truprojë i carit, që përmes Serbisë erdhi me Zogun në Shqipëri…

Babai im nga Xhukashvili, fqinji i Stalinit e truprojë i carit, që përmes Serbisë erdhi me Zogun në Shqipëri…

Fakte
Enver Hoxha – shitës i duhanit, student i dështuar, drejtues komunist i kategorisë së katërt!

Enver Hoxha – shitës i duhanit, student i dështuar, drejtues komunist i kategorisë së katërt!

Histori
Kur Jacques Chirac e pagëzoi një shesh në Paris me emrin “Skënderbej”

Kur Jacques Chirac e pagëzoi një shesh në Paris me emrin “Skënderbej”

Fakte
Fotografia e Visar Zhitit pas arrestimit nga regjimi komunist dhe akuzat absurde kundër tij

Fotografia e Visar Zhitit pas arrestimit nga regjimi komunist dhe akuzat absurde kundër tij

Fakte
Letra e Mehmetit, për Enverin: Ismail Kadare mund të shërohet!

Letra e Mehmetit, për Enverin: Ismail Kadare mund të shërohet!

Fakte
Lasgushi, letër bijës së tij: Kostandinë e shtrenjtë e babkës, mos u dëshpëro…

Lasgushi, letër bijës së tij: Kostandinë e shtrenjtë e babkës, mos u dëshpëro…

Fjala+
Mid’hat Frashëri për Lidhjen e Prizrenit: Nga ajo ditë fillon shpresa e një shpëtimi

Mid’hat Frashëri për Lidhjen e Prizrenit: Nga ajo ditë fillon shpresa e një shpëtimi

Histori
Letra për Enverin e vitit 1973, nga aktorët e Teatrit Popullor

Letra për Enverin e vitit 1973, nga aktorët e Teatrit Popullor

Teatri
Historiani rus: Skënderbeu është idealizuar, është e dyshimtë që ai krijoi një shtet të centralizuar

Historiani rus: Skënderbeu është idealizuar, është e dyshimtë që ai krijoi një shtet të centralizuar

Analiza
Pema gjenealogjike e familjes së Skënderbeut

Pema gjenealogjike e familjes së Skënderbeut

Histori
Viti 1967: Kur Enver Hoxha ndaloi Biblën e Kuranin dhe vendosi botimin e librave të tij

Viti 1967: Kur Enver Hoxha ndaloi Biblën e Kuranin dhe vendosi botimin e librave të tij

Opinione