LAJMI I FUNDIT:

Çmimi Nobel për Letërsi

134 Artikuj

Viti 1952: Fillimi i fundit i Mbretërisë së Egjiptit

Viti 1952: Fillimi i fundit i Mbretërisë së Egjiptit

Agron Shala
Viti 1922: Në Shkodër lindi Marie Shllaku

Viti 1922: Në Shkodër lindi Marie Shllaku

Agron Shala
Kur nobelistja Annie Ernaux vizitonte Shqipërinë komuniste

Kur nobelistja Annie Ernaux vizitonte Shqipërinë komuniste

Cult+
Si nuk ju erdhi turp, Elena Kadare!

Si nuk ju erdhi turp, Elena Kadare!

Cult+
‟Nobel”

‟Nobel”

Cult+
Annie Ernaux fiton Nobelin për Letërsi

Annie Ernaux fiton Nobelin për Letërsi

Cult+
Kandidatët për Nobelin e sivjetmë për Letërsi

Kandidatët për Nobelin e sivjetmë për Letërsi

Cult+
Hemingway dhe raporti i tij me fëmijët

Hemingway dhe raporti i tij me fëmijët

Fakte
Simfonia e pikëllimit dhe e dhembjes

Simfonia e pikëllimit dhe e dhembjes

Analiza
E veçanta çudibërëse e një “palaçoje” …

E veçanta çudibërëse e një “palaçoje” …

Teatri
Poetët jetojnë përtokë, sillen në mënyrë fisnike dhe jetojnë me kodin e tyre prej fisniku

Poetët jetojnë përtokë, sillen në mënyrë fisnike dhe jetojnë me kodin e tyre prej fisniku

Muzika
Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1921, 1931, 1941 … 2021!?

Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1921, 1931, 1941 … 2021!?

Agron Shala
Viti 1971: Thyerja e tabuve në Kosovë

Viti 1971: Thyerja e tabuve në Kosovë

Birra Peja
Viti 1951: Turqizimi i shqiptarëve në Kosovë dhe vrasjet e intelektualëve në Shqipëri

Viti 1951: Turqizimi i shqiptarëve në Kosovë dhe vrasjet e intelektualëve në Shqipëri

Agron Shala
Nobelisti që i këndoi edhe bukurive të Korçës e heroizmit shqiptar

Nobelisti që i këndoi edhe bukurive të Korçës e heroizmit shqiptar

Cult+
Disa shënime mbi traditën moderne greke

Disa shënime mbi traditën moderne greke

Fjala+
Cilat dëshira janë politikisht të rëndësishme?

Cilat dëshira janë politikisht të rëndësishme?

Fakte
Akademia Mbretërore Suedeze, juria e “Nobelit” dhe Kadare

Akademia Mbretërore Suedeze, juria e “Nobelit” dhe Kadare

Cult+
Pablo Neruda dhe poezia e tij e “shkruar me gjak dhe errësirë”

Pablo Neruda dhe poezia e tij e “shkruar me gjak dhe errësirë”

Cult+
Roli i satirës në letërsi: Veprat që synojnë ta ndryshojnë botën!

Roli i satirës në letërsi: Veprat që synojnë ta ndryshojnë botën!

Fakte
Abdulrazak Gurnah, fitues i Nobelit për Letërsinë

Abdulrazak Gurnah, fitues i Nobelit për Letërsinë

Cult+
Diskutimet dhe kontroversat më të mëdha për Nobelin e Letërsisë

Diskutimet dhe kontroversat më të mëdha për Nobelin e Letërsisë

Cult+
Lëvizja dramaturgjike irlandeze

Lëvizja dramaturgjike irlandeze

Teatri
Poeti dhe politikani

Poeti dhe politikani

Fjala+