LAJMI I FUNDIT:

Bibla

26 Artikuj

Bibla më e vjetër më e plotë hebraike shitet për 38.1 milionë dollarë

Bibla më e vjetër më e plotë hebraike shitet për 38.1 milionë dollarë

Nga Bota
Gjendet pas 1500 vjetësh kapitulli i humbur i Biblës

Gjendet pas 1500 vjetësh kapitulli i humbur i Biblës

Kuriozitete
Bibla më e vjetër hebraike në botë, pritet që të shitet për 50 milionë dollarë

Bibla më e vjetër hebraike në botë, pritet që të shitet për 50 milionë dollarë

Kuriozitete
Gjashtë mitet e lashta nordike që edhe sot jehojnë

Gjashtë mitet e lashta nordike që edhe sot jehojnë

Histori
Bibla më shumë se 1000-vjeçare shitet për 50 milionë dollarë

Bibla më shumë se 1000-vjeçare shitet për 50 milionë dollarë

Evropa
Revolucioni që Darvini solli në mendimin shkencor

Revolucioni që Darvini solli në mendimin shkencor

Fakte
Për kultin e librit

Për kultin e librit

Fjala+
Kur bien mitet biblike

Kur bien mitet biblike

Cult+
Bardi i logosit hyjnor

Bardi i logosit hyjnor

Cult+
Mungesa e emocionit në pikturën “Judita pret kokën e Holofernesit”

Mungesa e emocionit në pikturën “Judita pret kokën e Holofernesit”

Piktura
Fragmente të Biblës zbulohen pranë Detit të Vdekur

Fragmente të Biblës zbulohen pranë Detit të Vdekur

Cult+
Historia e Biblës – mbi të cilën u betuan Biden dhe presidentët tjerë amerikanë – gjatë inaugurimit të tyre

Historia e Biblës – mbi të cilën u betuan Biden dhe presidentët tjerë amerikanë – gjatë inaugurimit të tyre

Nga Bota
Këndimi biblik i dashurisë ose transparenca e një kënge model

Këndimi biblik i dashurisë ose transparenca e një kënge model

Analiza
Botohet vepra e re e Agron Shalës: Dekalogu (nga Moisiu deri te Kieślowski)

Botohet vepra e re e Agron Shalës: Dekalogu (nga Moisiu deri te Kieślowski)

Cult+
Homeri dhe Bibla

Homeri dhe Bibla

Analiza
E vërteta e “Kodit biblik”

E vërteta e “Kodit biblik”

Fakte
Bibla e Gutenbergut në Ukrainë

Bibla e Gutenbergut në Ukrainë

Cult+
Parandalohet kontrabandimi i Biblës së vjetër 1200-vjeçare

Parandalohet kontrabandimi i Biblës së vjetër 1200-vjeçare

Nga Bota
A është fshirë koncepti i rimishërimit nga Bibla?

A është fshirë koncepti i rimishërimit nga Bibla?

Fakte
“Psalltiko”: Përkthimi “i parë” shqip i Biblës – me alfabet të panjohur

“Psalltiko”: Përkthimi “i parë” shqip i Biblës – me alfabet të panjohur

Fakte
Mediat spanjolle për ekspozitën e dorëshkrimeve unike fetare të Shqipërisë

Mediat spanjolle për ekspozitën e dorëshkrimeve unike fetare të Shqipërisë

Cult+
Programi kompjuterik thotë: Bibla është shumë më e dhunshme se Kurani!

Programi kompjuterik thotë: Bibla është shumë më e dhunshme se Kurani!

Shkencë
Zbulimi që kundërshton besimin e izraelitëve: Populli i Kanaanit, i tokës “që iu premtua Abrahamit dhe trashëgimtarëve të tij”, nuk është zhdukur por jeton në Liban!

Zbulimi që kundërshton besimin e izraelitëve: Populli i Kanaanit, i tokës “që iu premtua Abrahamit dhe trashëgimtarëve të tij”, nuk është zhdukur por jeton në Liban!

Shkencë
Bibla u ndahet si dhuratë e Vitit të Ri të punësuarve në institucionet shtetërore (Foto)

Bibla u ndahet si dhuratë e Vitit të Ri të punësuarve në institucionet shtetërore (Foto)

Emir Hamzai