LAJMI I FUNDIT:

Bertolt Brecht

24 Artikuj

Përse Brechti vihet në skenë në mbarë botën?

Përse Brechti vihet në skenë në mbarë botën?

Cult+
Hovi i dramës moderne

Hovi i dramës moderne

Teatri
Brehti dhe doktrina mbi mosnënshtrimin karshi emocioneve

Brehti dhe doktrina mbi mosnënshtrimin karshi emocioneve

Teatri
Rrafshet risemantizuese dhe simbolizuese në dramën historike

Rrafshet risemantizuese dhe simbolizuese në dramën historike

Teatri
“Ushtari i mirë Shvejk” dhe idiotësia e luftës

“Ushtari i mirë Shvejk” dhe idiotësia e luftës

Fakte
Brechti dhe një nga dashuritë më të mëdha e më tragjike të jetës së tij

Brechti dhe një nga dashuritë më të mëdha e më tragjike të jetës së tij

Teatri
NËNËS

NËNËS

Poezi
MASAT KUNDËR PUSHTETIT

MASAT KUNDËR PUSHTETIT

Fjala+
VËLLAI IM AVIATOR

VËLLAI IM AVIATOR

Poezi
KËNGA E ARMIKUT TË KLASËS

KËNGA E ARMIKUT TË KLASËS

Poezi
Mbijetesa e poezisë

Mbijetesa e poezisë

Fjala+
LUFTA QÍ PO VJEN

LUFTA QÍ PO VJEN

Poezi
Kompozoj për sot, çka vjen pas s’më intereson aspak!

Kompozoj për sot, çka vjen pas s’më intereson aspak!

Muzika
Rikthehet shfaqja “Arturo Ui” e Bekim Lumit

Rikthehet shfaqja “Arturo Ui” e Bekim Lumit

Cult+
Teatri epik i Brehtit

Teatri epik i Brehtit

Teatri
PYETJET E NJË PUNËTORI ANALFABET

PYETJET E NJË PUNËTORI ANALFABET

Poezi
Talenti i Brechtit… për të fyer!

Talenti i Brechtit… për të fyer!

Fakte
EPOKAT E REJA

EPOKAT E REJA

Poezi
ANALFABETI POLITIK

ANALFABETI POLITIK

Poezi
Brechtit fiktiv dhe real në kinema: Dokudrama si formë e hapur kundër iluzionit

Brechtit fiktiv dhe real në kinema: Dokudrama si formë e hapur kundër iluzionit

Cult+
FËMIJËT LUAJNË LUFTASH

FËMIJËT LUAJNË LUFTASH

Poezi
GJENERAL

GJENERAL

Poezi
Dy fjalë për shfaqjen “Arturo Ui”

Dy fjalë për shfaqjen “Arturo Ui”

Teatri
NJERËZIT E MËDHENJ

NJERËZIT E MËDHENJ

Poezi