LAJMI I FUNDIT:

Autizmi

95 Artikuj

Autizmi, injoranca, keqkuptimet dhe mungesa e shqetësimit shoqëror

Autizmi, injoranca, keqkuptimet dhe mungesa e shqetësimit shoqëror

Temat Javore
Disa shenja të spektrit të autizmit

Disa shenja të spektrit të autizmit

Shëndetësi Lajme
Çfarë do të thotë nëse fëmija nuk përgjigjet kur e thërrisni emrin e tij?

Çfarë do të thotë nëse fëmija nuk përgjigjet kur e thërrisni emrin e tij?

Këshilla mjekësore
SHSKUK kërkon të merren masa ndaj logopedit që abuzoi psiqikisht me një paciente 3-vjeçe

SHSKUK kërkon të merren masa ndaj logopedit që abuzoi psiqikisht me një paciente 3-vjeçe

Kosovë
Çfarë mund të rrisë rrezikun e shfaqjes së autizmit te bebja gjatë shtatzënisë

Çfarë mund të rrisë rrezikun e shfaqjes së autizmit te bebja gjatë shtatzënisë

Shtatzëna
Kontrolli rutinë te oftamologu mund të zbulojë autizmin te fëmijët?

Kontrolli rutinë te oftamologu mund të zbulojë autizmin te fëmijët?

Shëndetësi Lajme
Një test rutinë i syve në mund të diagnostikojë fëmijët me autizëm, sugjeron studimi

Një test rutinë i syve në mund të diagnostikojë fëmijët me autizëm, sugjeron studimi

Këshilla mjekësore
Të kesh një qen në shtëpi ka shumë përfitime për fëmijët në spektrin e autizmit

Të kesh një qen në shtëpi ka shumë përfitime për fëmijët në spektrin e autizmit

A e dini se...
Çrregullimet mendore te fëmijët, pandemia po rrit rastet në Shqipëri

Çrregullimet mendore te fëmijët, pandemia po rrit rastet në Shqipëri

Shqipëri
Shenjat e autizmit te të rriturit

Shenjat e autizmit te të rriturit

Këshilla mjekësore
Nga Albert Einstein e deri te fituesi i ‘Oscarit’ Anthony Hopkins – të famshmit që janë diagnostikuar me autizëm

Nga Albert Einstein e deri te fituesi i ‘Oscarit’ Anthony Hopkins – të famshmit që janë diagnostikuar me autizëm

Yjet
Kurti: Trajtimi i njerëzve me autizëm, tregues themelor i cilësisë dhe shkallës së demokracisë

Kurti: Trajtimi i njerëzve me autizëm, tregues themelor i cilësisë dhe shkallës së demokracisë

Kosovë
Osmani marshon në Ditën e Autizmit: Autikët kanë nevojë për mbështetjen tonë

Osmani marshon në Ditën e Autizmit: Autikët kanë nevojë për mbështetjen tonë

Kosovë
​Dita Botërore e Ndërgjegjësimit për Autizmin

​Dita Botërore e Ndërgjegjësimit për Autizmin

Kosovë
Këshilla për prindërit e fëmijëve me autizëm, përgatitja për vizitë tek dentisti!

Këshilla për prindërit e fëmijëve me autizëm, përgatitja për vizitë tek dentisti!

Temat Javore
Kjo strukturë e trurit mund të rritet shumë shpejt te foshnjat që zhvillojnë autizëm

Kjo strukturë e trurit mund të rritet shumë shpejt te foshnjat që zhvillojnë autizëm

Shëndetësi Lajme
Nëse fëmija juaj ka probleme me hiperaktivitetin dhe përqendrimin – praktikoni joga me të!

Nëse fëmija juaj ka probleme me hiperaktivitetin dhe përqendrimin – praktikoni joga me të!

Këshilla për prindër
Çfarë duhet të bëjë prindi që dyshon për autizëm te fëmija? Këto janë këshillat se cilat shenja duhet t’i ndiqni!

Çfarë duhet të bëjë prindi që dyshon për autizëm te fëmija? Këto janë këshillat se cilat shenja duhet t’i ndiqni!

Këshilla mjekësore
Shenjat e autizmit te të rriturit – Tetë tiparet unike të personalitetit

Shenjat e autizmit te të rriturit – Tetë tiparet unike të personalitetit

Shëndetësi Lajme
10 gjërat që një fëmijë me autizëm dëshiron t’ju thotë (Nuk duhet t’i harroni kurrë)

10 gjërat që një fëmijë me autizëm dëshiron t’ju thotë (Nuk duhet t’i harroni kurrë)

Psikologji
Autizmi dhe kujdesi për fëmijët e prekur

Autizmi dhe kujdesi për fëmijët e prekur

Këshilla mjekësore
Krerët institucional dhe deputetë presin në takim udhëheqësit e Shoqatave të Autizmit në Kosovë

Krerët institucional dhe deputetë presin në takim udhëheqësit e Shoqatave të Autizmit në Kosovë

Kosovë
Dita Botërore e Ndërgjegjësimit mbi Autizmin 2021: Tema, rëndësia dhe gjithçka që duhet të dini

Dita Botërore e Ndërgjegjësimit mbi Autizmin 2021: Tema, rëndësia dhe gjithçka që duhet të dini

Shëndetësi Lajme
Sot Dita Botërore e ndërgjegjësimit mbi Autizmin

Sot Dita Botërore e ndërgjegjësimit mbi Autizmin

Kosovë