AM

Atletico Madrid

Club Atletico de Madrid (që e ka kuptimin ‘Klubi sportiv i Madridit’), i cili më së shpeshti njihet me emrat si Atletico Madrid, Atletico apo Atleti, është një klub spanjoll me bazë në Madrid. Klubi që i zhvillon ndeshjet e veta në Metropolitano Stadium është klubi i tretë më i suksesshëm spanjoll, pas Real Madridit dhe Barcelonës.

TROFETË kryesore

Vendore

La Liga  (10): 1939–40, 1940–41, 1949–50, 1950–51, 1965–66, 1969–70, 1972–73, 1976–77, 1995–96, 2013–14.

Segunda Division (1): 2001–02.

Copa del Rey (10): 1959–60, 1960–61, 1964–65, 1971–72, 1975–76, 1984–85, 1990–91, 1991–92, 1995–96, 2012–13.

Supercopa de Espana (2): 1985, 2014.

Evropiane

European Cup Winners’ Cup (1): 1961–62.

Europa League (3): 2009–10, 2011–12, 2017–18.

UEFA Super Cup (3): 2010, 2012, 2018.

Intercontinental Cup (1): 1974.

3362 Artikuj