LAJMI I FUNDIT:

Artistët

83 Artikuj

Artisti gjerman dhe makthet nga të cilat nuk mund të shpëtojë

Artisti gjerman dhe makthet nga të cilat nuk mund të shpëtojë

PamArt
Të përbashkëtat e kritikëve që shanë Georgia O’Keeffe-in

Të përbashkëtat e kritikëve që shanë Georgia O’Keeffe-in

Piktura
Artisti që frymëzohet nga varret e të famshmëve

Artisti që frymëzohet nga varret e të famshmëve

Piktura
Nëse Rusia ka të ardhme, duhet të bëhet shtet tjetër

Nëse Rusia ka të ardhme, duhet të bëhet shtet tjetër

Fakte
Arti i posterëve japonezë gjatë shekullit XX

Arti i posterëve japonezë gjatë shekullit XX

Dizajn
Putini dhe aleatët e tij pëlqejnë të blejnë art: Për ta ndihmuar Ukrainën, duhet konfiskuar atë art

Putini dhe aleatët e tij pëlqejnë të blejnë art: Për ta ndihmuar Ukrainën, duhet konfiskuar atë art

Cult+
Artistët e viteve 1980 që parashikuan të ardhmen

Artistët e viteve 1980 që parashikuan të ardhmen

PamArt
Jeta e përmbysur: Çfarë flet kjo kullë me karrige, për luftën e Putinit?

Jeta e përmbysur: Çfarë flet kjo kullë me karrige, për luftën e Putinit?

PamArt
Një faturë për artin “e padukshëm” mund të arrijë gjysmë milioni dollarë në ankand

Një faturë për artin “e padukshëm” mund të arrijë gjysmë milioni dollarë në ankand

Cult+
Detajet e kryeveprave të Mikelanxhelos që përcaktuan Rilindjen italiane

Detajet e kryeveprave të Mikelanxhelos që përcaktuan Rilindjen italiane

Skulptura
Mbi artistët dhe shkrimtarët e këqij

Mbi artistët dhe shkrimtarët e këqij

Cult+
Pse portretet na magjepsin?

Pse portretet na magjepsin?

Piktura
Artisti i burgosur pa faj: Detyra ime është të flas

Artisti i burgosur pa faj: Detyra ime është të flas

Cult+
Bota enigmatike e Francesca Woodmanit: Imazhet e mbinatyrshme të adoleshentes gjeniale

Bota enigmatike e Francesca Woodmanit: Imazhet e mbinatyrshme të adoleshentes gjeniale

Fotografia
Leksion për studentët e artit

Leksion për studentët e artit

PamArt
Artisti shqiptar ofron ‘terapi’ me portrete të pikturuara me kafe – bëhet lajm në mediat botërore

Artisti shqiptar ofron ‘terapi’ me portrete të pikturuara me kafe – bëhet lajm në mediat botërore

Kuriozitete
Punimet më të mira në garën e Shoqatës së Ilustratorëve

Punimet më të mira në garën e Shoqatës së Ilustratorëve

PamArt
Kush e vendos se çfarë kuptimi ka arti?

Kush e vendos se çfarë kuptimi ka arti?

PamArt
Të jesh “pro” vlen vetëm kur je edhe “kundër”

Të jesh “pro” vlen vetëm kur je edhe “kundër”

Cult+
A po e keqkuptojmë minimalizmin?

A po e keqkuptojmë minimalizmin?

PamArt
Macja fluturuese dhe një Banksy që digjet: Pse çmimet e artit digjital papritmas po i prekin majat?

Macja fluturuese dhe një Banksy që digjet: Pse çmimet e artit digjital papritmas po i prekin majat?

Piktura
Arti i pikëllimit: A dimë ta shohim dhembjen e njeriut?

Arti i pikëllimit: A dimë ta shohim dhembjen e njeriut?

Piktura
Ngjyra e tradhtisë

Ngjyra e tradhtisë

Piktura
Më në fund zbulohet se kush qëndron prapa monolitëve që habitën botën – bëhet fjalë për një grup artistësh – “Most Famous Artist”

Më në fund zbulohet se kush qëndron prapa monolitëve që habitën botën – bëhet fjalë për një grup artistësh – “Most Famous Artist”

Kuriozitete